Nosalty Logó

Karácsonyi diós-csokis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Morzsácska
Karácsonyi diós-csokis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz, és a díszítéshez

Összesen 1841 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz, és a díszítéshez

Összesen 7355 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz, és a díszítéshez

Összesen 441 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 1841 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    505.1 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4853.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1008 mg
  • Foszfor
    2372 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.5 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2432 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1644 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1602 micro
Összesen 7355 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 441 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz, és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az étcsokit meleg vízfürdőben megolvasztjuk, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön (lehet mikrózni is 1-2 csepp vízzel).
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A puha vajat/ margarint habosra keverjük a cukorral, és a tojássárgával, és lassan belekeverjük az étcsokit. A darált és a durvára tört diót összekeverjük a liszttel, és a fűszerekkel, kakaóporral, és belekeverjük a csokis masszába. A fehérjehabot óvatosan, de alaposan belekeverjük.
  4. Egy közepes méretű tepsit vajjal „kipöttyözünk” és beletesszük a sütőpapírt. (Tökéletes a sütőhöz való, nem túl magas falú tepsi is, hiszen nem fog feljönni a süti... nincs benne sütőpor!)
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszánkat beleöntjük a tepsibe, eloszlatjuk, a közepén homorúbb, széleinél magasabbra hagyva. Sütőbe rakva 25-30 percig 180 fokon sütjük (tűpróba).
  6. A lekvárt a sütőből kivett forró tésztára kenjük, nem túl vastagon. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt süti tetejére mikróban felolvasztott olajos tortabevonót egyenletesen szétterítjük. Hűtőbe rakjuk.
  7. Még mielőtt teljesen megdermedne, késsel 5x5 cm négyzeteket jelölünk be rajta. A négyzetek közepébe felezett diót, vagy szeletelt mandulabelet rakunk. Hűtjük.
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4383
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

Ajánlom karácsonyi desszertként, vagy évközben, ha karácsonyi hangulatra vágyunk. TIPP: Én a durvára tört diót sosem mérem ki, inkább ízlés szerint rakok bele. A lekvár ne legyen zselatinos! Nem muszáj barack, jó a szilva, áfonya, feketeribizli stb. savanyúbb lekvárok. Nem muszáj pontosan kimérni a lekvármennyiséget, látjuk majd, mennyit szív magába a forró tészta. Ha maradna, akkor remekül le lehet fagyasztani.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Morzsácska 39 recept

Anyukám sütötte meg először ezt a nagyon finom édességet. Én nem vagyok édesszájú, de ez a süti nálam is eteti magát. Talán az étcsoki, talán a mézeskalács hangulat, talán a nagyim finom házi sárgabaracklekvárja, ami a tetejére kerül... Amikor bevittem a munkahelyemre kóstolónak, nagy sikere volt! Nagyon egyszerű, nagyon gyorsan készen van, és nagyon finom.  

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz, és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek