r
Nosalty Logó

Karácsonyi diós-csokis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Morzsácska
Karácsonyi diós-csokis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz, és a díszítéshez

Összesen 1841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz, és a díszítéshez

Összesen 7355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz, és a díszítéshez

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 1841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    505.1 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4853.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1008 mg
  • Foszfor
    2372 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.5 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2432 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1644 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1602 micro
Összesen 7355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 441 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz, és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az étcsokit meleg vízfürdőben megolvasztjuk, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön (lehet mikrózni is 1-2 csepp vízzel).
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A puha vajat/ margarint habosra keverjük a cukorral, és a tojássárgával, és lassan belekeverjük az étcsokit. A darált és a durvára tört diót összekeverjük a liszttel, és a fűszerekkel, kakaóporral, és belekeverjük a csokis masszába. A fehérjehabot óvatosan, de alaposan belekeverjük.
  4. Egy közepes méretű tepsit vajjal „kipöttyözünk” és beletesszük a sütőpapírt. (Tökéletes a sütőhöz való, nem túl magas falú tepsi is, hiszen nem fog feljönni a süti... nincs benne sütőpor!)
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszánkat beleöntjük a tepsibe, eloszlatjuk, a közepén homorúbb, széleinél magasabbra hagyva. Sütőbe rakva 25-30 percig 180 fokon sütjük (tűpróba).
  6. A lekvárt a sütőből kivett forró tésztára kenjük, nem túl vastagon. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt süti tetejére mikróban felolvasztott olajos tortabevonót egyenletesen szétterítjük. Hűtőbe rakjuk.
  7. Még mielőtt teljesen megdermedne, késsel 5x5 cm négyzeteket jelölünk be rajta. A négyzetek közepébe felezett diót, vagy szeletelt mandulabelet rakunk. Hűtjük.
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4669
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

Ajánlom karácsonyi desszertként, vagy évközben, ha karácsonyi hangulatra vágyunk. TIPP: Én a durvára tört diót sosem mérem ki, inkább ízlés szerint rakok bele. A lekvár ne legyen zselatinos! Nem muszáj barack, jó a szilva, áfonya, feketeribizli stb. savanyúbb lekvárok. Nem muszáj pontosan kimérni a lekvármennyiséget, látjuk majd, mennyit szív magába a forró tészta. Ha maradna, akkor remekül le lehet fagyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi diós-csokis süti
Morzsácska 39 recept

Anyukám sütötte meg először ezt a nagyon finom édességet. Én nem vagyok édesszájú, de ez a süti nálam is eteti magát. Talán az étcsoki, talán a mézeskalács hangulat, talán a nagyim finom házi sárgabaracklekvárja, ami a tetejére kerül... Amikor bevittem a munkahelyemre kóstolónak, nagy sikere volt! Nagyon egyszerű, nagyon gyorsan készen van, és nagyon finom.  

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz, és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...