Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi csokis csillagok

Karácsonyi csokis csillagok
Karácsonyi csokis csillagok
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két éve már elkészítettem egyszer ezt a kekszet, de bár az íze isteni volt, elég sok munkát adott. Nem akart összeállni a tészta, még a deszkán is töredezett, nem igazán tudtam, mi lehetett vele a baj. Akkor úgy gondoltam, többet nem csinálok ilyen édességet. Aztán most ráakadtam a receptre, és úgy gondoltam, adok neki még egy esélyt. Sikerült jó minőségű 52%-os étcsokis bevonót vennem az egyik üzletláncnál, amit nem reszelve tettem a tésztába, ahogy a recept írta, hanem felolvasztottam. Így a massza könnyen összeállt, és élmény volt a tésztával dolgozni. Azóta már három adagot csináltam belőle, olyan kapós lett. :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti recept nem ír díszítést, de én úgy gondoltam, hogy az ünnep "tiszteletére" kaphatnak a csillagok egy pötty plusz csokit, na meg egy pár dekor hópelyhecskét. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a mikróban felolvasztjuk, majd összekeverjük a tojással és a cukorral.
  2. A csokit összetördeljük, és felolvasztjuk (ezt is a mikróban csináltam, de óvatosan, nehogy megégjen), majd a keverékhez adjuk.
  3. Végül beledolgozzuk egy fakanállal a lisztet is.
  4. A masszát letakarjuk, és egy órára betesszük a hűtőbe hűlni.
  5. Utána lisztezett munkalapon kinyújtjuk, szaggatjuk, és megsütjük.
  6. Míg a kekszek hűlnek, addig két kávéskanálnyi olajjal felolvasztjuk az öt deka csokit, és a kekszek közepére pöttyintünk belőle. Erre nyomkodjuk óvatosan a dekorációt.
  7. Ha megszilárdul, lehet fogyasztani vagy dobozolni az ünnepre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 021
elküldve: 5
receptkönyvben: 247
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis keksz, csokoládés tallérok karácsonyra

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jombor
Jombor Fri, 2017-12-22 13:13

Szia Timi! Pár éve sütöttem meg a kis csillagokat. Most jó volt újra elővenni a receptet. Én a margarinnal együtt olvasztottam a csokit. Így nem kell aggódni, hogy baja lesz. Már várom, hogy a srácokkal feldíszítsük. Kellemes Ünnepeket!

kl
kl Thu, 2011-12-29 13:51

Nagyon fini! Csak nem írtad milyen vastagra nyújtsuk úgyh. enyém nem lett olyan szép magas mint a tied. Ja és ha nyújtásnál reped szét és darabolódik, akkor mi lehet vele a baj? Azt tudom hogy nem tettem bele túl sok lisztet és jól összegyúrtam.

siklitimi
siklitimi / siklitimi Thu, 2011-12-29 19:48

Szia!
Én olyan fél centisre szoktam nyújtani. Hogy mi a hiba, az már örök titok marad! Volt akinek hozzám hasonlóan sikerült, volt, aki jelezte, hogy nehezen boldogul a tésztával. Évekkel ezelőtt, amikor először készítettem, nekem is töredezett, de azért sikerült kisütni. Most többször is megsütöttem az ünnep előtt, és mindig tökéletesen tudtam dolgozni a masszával.
BÚÉK!:_)

polip25
polip25 / polip25 Mon, 2011-12-26 12:55

Sziasztok :)
Megcsináltam és fincsi lett!Nyújtáskor döbbentem rá,hogy gyakorlatilag csináltunk egy csokis linzert :) Amúgy én a legolcsóbb étbevonóval és margarinnal csináltam...hűtés után jól lehetett dolgozni a tésztával,igaz pici lisztet felvett még nyújtáskor.Nekem ebből a mennyiségből kb 5 cm-es csillagokból 72 darab lett.
Köszönöm a receptet :)

siklitimi
siklitimi / siklitimi Wed, 2011-12-21 13:09

Szia Sziszi01!
Nagyon örülök, hogy sikerrel készült a sütid, már komolyan kétségbe voltam esve, pedig többször is átolvastam a receptet, nem találtam hibát benne. Remélem Katkabogárnak is ízlik a végeredmény, bárhogy is megszenvedett vele.
Kellemes ünnepeket mindenkinek!

sziszi01
sziszi01 Wed, 2011-12-21 10:30

Szia! Elkészítettem nagyon fincsi, köszi a receptet! Miután a hűtőből kivettem teljesen jól lehetett vele dolgozni, semmi gond nem volt. Én nem díszítettem ki, de így is jó. :-)
Sziszi

Katkabogar
Katkabogar / Katkabogar Tue, 2011-12-20 16:31

Szia siklitimi!
Mennyi ideig kell őket sütni? Már a sütőben van az első adag, de valami horror volt, míg úgyahogy kinyújtottam, úgy ragad! :((
Azt hiszem énis úgy leszek ezzel mint te az első alkalommal, hogy több esélye nem lesz ennek a sütinek. :)
Az én margarinom ha jól értelmeztem akkor 80%-os zsírtartalmú. Lehet, hogy ez már túl sok??

siklitimi
siklitimi / siklitimi Tue, 2011-12-20 08:39

Még este is ezen gondolkodtam, miért nem sikerül Katinak a sütemény:-( Nagyon zavar a dolog, mert nekem ötödszörre is jó lett, tényleg kipróbált recept, és nem csak a hasamra ütöttem vele!

siklitimi
siklitimi / siklitimi Mon, 2011-12-19 22:34

Szia Katabogár!
Nem tudom, mi lehet a gond! Én most délután csináltam egy újabb adagot, és semmi problémám nem volt vele!
Kavarható a massza, amikor összedolgozom először, az olvasztott csoki és margarin miatt, de amikor kiveszem a hűtőből, már igencsak neki kell veselkednem, hogy kiszedjem a tálból, mert úgy megdermed a margarin és a csoki miatt. Átgyúrom, és nagyon szépen tudom nyújtani, formázni. Lehet, hogy a margarinod is zsírosabb, és a csoki is? Elképzelni sem tudom sajnos. Remélem azért sikerül valamit kihoznod belőle, majd írj kérlek!

Katkabogar
Katkabogar / Katkabogar Mon, 2011-12-19 21:00

Szia siklitimi,
Mindent a leírásod alapján csináltam, mégis olyan lágy a tészta, miután kivettem a hűtőből 2 óra pihi után, hogy nem tudom nyújtani, töredezik, nem lehet vele dolgozni. :((
Most összeszedtem, és betettem a hűtőbe újra. Ja, az én csokim 55 %-os. Lehet, hogy ez is baj?
Köszi, ha válaszolsz, és adsz tippet!

Üdv: Katkabogar

zsozso21
zsozso21 Mon, 2011-12-19 13:32

Szia,
Nekem túl lágy lett a tészta. Valószínű teszek még lisztet hozzá, de vajon kemény lesz-e a keksz ha kisült vagy tényleg ilyen lágy kell legyen a tésztája? Most a hűtőbe pihen, meglássuk szilárdul-e valamit.

1006
finomliszt 35 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
margarin 20 dkg
csokoládé 10 dkg
csokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál