r
Nosalty Logó

Töltött keksz Katicától

Katica
Töltött keksz Katicától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Keksz

Töltelék

501
Kalória
6.4g
Fehérje
67.5g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
24.6g
Víz
55g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
28.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Keksz

Töltelék

Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Keksz

Töltelék

Összesen 5011 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Keksz

Töltelék

Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    231.5 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3014.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    675.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    246 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1669 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 5011 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 408 kcal

Elkészítés

Keksz

  1. A cukrot, a vajat, a sót és a vizet forrásig melegítsük fel közepes lángon. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk 20-25 percig hűlni.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze az átszitált lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a kézmelegre hűlt folyékony összetevőket. Keverjük össze egy fakanállal, majd gyúrjuk át kézzel. A tésztát osszuk 4 egyenlő részre, csomagoljuk be külön-külön frissen tartó fóliába őket, és hűtőszekrényben 3 órán át pihentessük. A lágy tészta megkeményedik a hűtőben.
  3. Miután az idő letelt, minden darabot sütőpapírlapon 14×35 cm-es téglalappá nyújtunk úgy, hogy a sütőpapírt közben ráhajtjuk, és a sodrófával még így is átmegyünk rajta, hogy mindenütt egyforma vastagságú legyen.
  4. A téglalapokat 5 cm-es csíkokra vágjuk egy derelyevágó segítségével, így összesen 28 db keksz csíkot kapunk. A csíkokat képzeletben elfelezzük. Felébe egy teáskanál krémet teszünk, majd a másik felét ráhajtjuk. Kézzel óvatosan lenyomkodjuk a széleket, majd a sodrófával gyengéden áthajtunk rajtuk.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a betöltött tésztát ráhelyezzük, és a tetejét megszurkáljuk egy villával.
  6. Előmelegített 180 C fokos sütőben sütjük a kekszeket 10-15 percig, aztán megfordítjuk, és tovább sütjük még 5 percig. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. A csokoládét, a cukrozott sűrített tejet és a vajat kis lángon olvasszuk fel, hogy krémsűrűségű legyen. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy kicsit bonyolultnak tűnik, de közel sem az. Nagyon finom, roppanós keksz. Szoktam töltelék nélkül is készíteni, teához vagy csak úgy, nassolni.

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek