r
Nosalty Logó

Kapucsínó muffin 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapucsínó muffin 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2579.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.1 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 3357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Öszekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet a sütőporral/szódabikarbónával és a sóval.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a kapucsínót és az olajat.
  3. Kidolgozzuk a tésztát (robotgéppel a legegyszerűbb), és a papírcsészékkel bélelt muffinsütő-formákat kb. a kétharmadukig töltjük a masszával.
  4. Előmelegített sütőben, alul-felül álláson megsütjük.
  5. Közben a porcukrot kikeverjük a mascarpone-val, s tálalás előtt a kihűlt muffinok tetejére csurgatjuk. Végül kakaóport szitálunk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13389
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bevallom, ha muffinról van szó, igen válogatós vagyok. (Férjem szerint máskor is :-)). A jó muffin legyen puha, "csússzon", legyen könnyed és felejthetetlen ízű. Na, ez ilyen! :-) Arra a következtetésre jutottam, hogy biztos az olaj miatt, nagyon jót tesz a tészta állagának. A szódabikarbóna is közrejátszhat a ragyogó eredményben, mert valahogy másképp dagad fel tőle a tészta, mint a sütőportól (át is szokom rá...). Sajnos, mikor ezt készítettem, nem volt itthon mascarpone, de anélkül is etette magát a kis drága, rekordidő alatt elfogyott. Mindenkinek szívből ajánlom!

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk