r
Nosalty Logó

Kapros túrós béles Potyesz konyhájából

Potyesz
Kapros túrós béles Potyesz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

2006
Kalória
65.6g
Fehérje
254.3g
Szénhidrát
80.1g
Zsír
526.6g
Víz
305.2g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
80.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2006 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 10032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3263.7 g
  • Cink
    523 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    406 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    254.3 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    526.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 2006 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.8 g

Zsír

  • Összesen
    400.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16318.6 g
  • Cink
    2616 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    2664 mg
  • Vas
    2030 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    5862 mg
  • Nátrium
    1869 mg
  • Réz
    103 mg
  • Mangán
    88 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1271.5 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    2633.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3194 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1203 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    1377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1653 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2001 micro
Összesen 10032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Ebből az adagból két nagy tepsi jön ki. Én a töltelékkel kezdem, mert ugye az az időigényesebb. A burgonyát meghámozzuk, majd picit sós vízben feltesszük főni. Miután jó puhára főtt, leöntjük a levét, és egy kicsit hagyjuk hűlni. A burgonyát összetörjük, majd ezután belerakjuk a túrót. Nagyon fontos, hogy a túróval kezdjük, mert a meleg burgonya a cukorra nem jó hatással van!
  2. Tehát túró, 2 csomag vaníliás cukor, a kapor, a tejföl kétharmada, majd a cukor. A cukorból sok kell, de itt mindenkinek az ízlésére bízom. Én édesre szeretem csinálni, mivel a tészta nem édes. Ezt folyamatában jól összekeverjük.
  3. A maradék tejfölbe belerakjuk az 1 vaníliás cukrot meg az egy tojást, és jól összekeverjük. Ez lesz majd a teteje.

Töltelék

  1. A tészta hozzávalóit egybe tesszük, majd jól összegyúrjuk. Na most itt cukrot írtam, de minimálisat, mert ha nagyon cukros, akkor megég a tészta a sütőbe. Vannak akik édesítőt tesznek a tésztába, mert akkor nem ég meg, és a tészta is édes lesz. De mivel mi nem használunk, ezért nekem nincs itthon, így marad a pici cukor. A töltelék úgyis édes. :)
  2. Ha összegyúrtuk a tésztát, vékonyra nyújtjuk úgy, hogy ha a tepsibe rakjuk, legyen egy kis pereme. Max. másfél-két cm magas legyen, mert nem jó, ha túl vastag.
  3. Miután beleraktuk a tepsibe, és a pereme is megvan, megszurkáljuk a tészta alját villával. Ne kérdezzétek mért? Kell és kész. :) Ezután beleszedjük a töltelék felét. A másik fele a másik tepsibe lesz. Én mindig úgy szedem, hogy maradjon egy kis töltelék a fazékban, mert a gyerekeim imádják. :)
  4. A tölteléket eloszlatjuk egyenletesen, majd a tejfölös, vagy cukros tojásos keverék felével meglocsoljuk a tetejét, és szépen eloszlatjuk, hogy mindenhova jusson. Ezután mehet be a sütőbe.
  5. Addig sütjük alulra helyezve, felső fűtőszálat használva 200 fokon, míg a tészta megsül, és a tetején barna foltok jelennek meg. Ennél a sütinél nem szoktam bekapcsolni a légkeverést a sütőben, mert ez így jó. Ugyan ez a szitu a második tepsivel is, értelem szerűen. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Sziasztok! Egyik kedvencemet mutatom be nektek. Ilyen módon még nem igazán találtam sehol, bár lehet rossz néven kerestem, mert hát hatalmas ez az ország, rengeteg a szokás. :) Bélesről van szó, egy borsodi falu módon.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek