Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztával göngyölt rolád

Káposztával göngyölt rolád
Káposztával göngyölt rolád
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves barátnőmtől kaptam ezt a nagyon finom rolád receptet. Vasárnapi vagy ünnepi ebédként is megállja a helyét.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a hússzeleteket jól kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd letakarva hűtőbe tesszük.
  2. A savanyú káposztát jól kinyomkodjuk. Egy kevés olajon karamellizáljuk a cukrot, majd a káposztát beletesszük, és kevergetve puhára pároljuk.
  3. Amikor kissé kihűlt, a hússzeleteken elosztjuk a káposztát, feltekerjük. A két oldalát fogvájóval megtűzzük. A roládokat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, de nem túl forró olajban megsütjük. Ügyeljünk arra, hogy jól átsüljön!
  4. A hasábburgonyát sütőben letakarva, kevés olajon megsütjük.
  5. A roládokat hasábburgonyával és tartármártással kínáljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 253
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
421 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

savanyú káposztával töltött göngyölt hús, káposztával töltött sertéskaraj, káposztás göngyölt sertéskaraj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1791
sertés rövidkaraj 50 dkg
savanyú káposzta 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 20 dkg
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
hasábburgonya 50 dkg
napraforgó olaj 2 dl