Nosalty Logó

Káposztás tészta gyorsabban és egyszerűbben

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Káposztás tészta gyorsabban és egyszerűbben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 455 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2734 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 126 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 455 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7227.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    4919 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1300.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    451 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    915 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1376 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 2734 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát nagyobb kockákra vágjuk, és ledaráljuk a késes aprítógépben. Egy nagy tálba öntjük, sózzuk, hagyjuk állni legalább egy fél órát. Alaposan kinyomkodjuk a levét.
  2. Egy nagy, lapos tepsibe öntjük az olajat, ide pakoljuk a káposztát, a kockára vágott hagymát meg szalonnát. Jól keverjük össze.
  3. Forró sütőbe tolva megpirítjuk. Minél közelebb vagyunk a pirítási idő végéhez, annál gyakrabban nézzünk rá, és kevergessük, nehogy megégjen. Először 20 perc, majd 15, 10, stb.
  4. Közben főzzük ki a tésztát bő, forró, sós vízben. Szűrjük le, de ne öblítsük le hideg vízzel, hanem keverjük hozzá a szalonnazsírt.
  5. Amikor a káposzta szépen megpirult, forgassuk össze a tésztával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 45x33x2.5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 92234
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 14.

Ajánló

Frissen őrölt borssal finom, de régebben porcukorral is szerettem. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Több receptet is kipróbáltam, hogy egyszerűsítsem a káposztás tészta elkészítését, mert gyakrabban ennénk, mint amennyiszer főzöm. Nálunk ez lett a nyertes. Szerintem a káposzta reszelése a késes aprítóban gyorsabb, a sütőben való pirítása pedig egyszerűbb. Most a hideg télben nem is baj, ha kicsit befűtünk a sütővel. :o)

Hozzászólások

Gabys

Szia, esküszöm nem kötözködöm, de ha én 34 percig sütögetném a káposztát a süt?ben ( jelige nem baj, mert közben bef?ti a konyhát is) ingem-gatyám elmenne erre az ötletre. Kb. 15 perc alatt telfonlábasban megpirítom a simán lereszelt káposztát, besózom, kinyomkodom, közben f? a tészta. Lehet, hogy a recept jó és kényelmes is nem kétlem, de hogy nem gazdaságos az tuti. Tudom, nálatok az áram fillérek, nálunk viszont kemény forintok. Üdv: G

vmzsuzsa

Hidd el, én sem akarok kötözködni, de nekem kb 1 óra, mire megpirul a káposzta, pedig el?bb lesózom, és kicsavarom. Vagy olyan világosan szeretitek a káposztát? Akkor a süt?ben is hamar elkészül. Szerintem ez a módszer nem gyorsabb, de egyszer?bb, kisebb a leégés veszélye. Zsuzsa

Gabys

Kedves Zsuzsa, aranybarnán szeretem a káposztát. Ahogy én készítem: lereszelem, sózom, állni hagyom, er?sen kicsavarom, kevés zsírt olvasztok beleteszem a gombócokat összekeverem, sózóm, picit pirítom, majd lefedem. Takarékra veszem, lefedem. Levet enged, néha megkeverem. Ha mepuhult fed?t leveszem, emelem a lángot, kevergetve megpirítom. kb. 15 max 20 perc. Ennyi:) A drága villanysüt?be sem jobb, gyorsabb, arról nem is beszélve, hogy forróra el?melegítem, majd nyitogatom, és a forró süt?ben ugyan úgy kevergetni kell. Szeretem witch receptjeit, ezzel sincs baj, csupán szerintem gazdaságtalan és kétlem hogy gyorsabb. Üdv: Gabi

vmzsuzsa

Kedves Gabys! Meg fogom próbálni a módszeredet, mert én nem fedtem le, hanem végig kevertem, közepes lángon. Ha ezzel ennyi id?t tudok megspórolni, örökre hálás leszek néked, és gyakrabban csinálok káposztás tésztát. Amint kipróbáltam, megírom neked. Szia Zsuzsa.

vmzsuzsa

Kedves Gabys! A t?led tanult módszerrel pirítottam a káposztát, és rendkívül hamar elkészült, nagyon örülök, hogy rátaláltam erre. Köszönöm a részletes leírást és nagyon örülök, hogy nem vetted kötözködésnek a hozzászólásomat. Ezentúl sokkal gyakrabban lesz káposztás tészta, mert egyébként nagyon szeretjük, csak gyakran nem volt hozzá türelmem. Köszi. Zsuzsa.

Gabys

Kedves Zsuzsa, nagyon örülök, hogy segíthettem:) A normális párbeszédet sosem veszem kötözködésnek, nincs azzal semmi baj, ha kételyei vannak az embernek és azt "megbeszéli" a másikkal. És akkor talán adhatok még egy bónusz ötletet:) Mivel mi is nagyon szeretjük a káposztás cvekkedlit, így több adag káposztát szoktam konyhakészre elkészíteni. Kiadagolom dobozba és lefagyasztom. Amikor "nincs kedvem" f?zni napom van, el?veszem, mikróba felolvasztom, tésztát f?z?k és máris van ebéd:) Legyen szép heted! Üdv: Gabi

vmzsuzsa

Kedves Gabi! Köszi a jó tippet, így már ki fogom próbálni, de a régi módszerrel sose volt kedvem nagy adagot készíteni, bár hallottam már róla, hogy lefagyasztható. Szia Zsuzsa

witch

? ? ¿

witch

? ?

witch

Kedves Gabi, Zsuzsa! Nekem az apritogepes "reszeles" gyorsabb, a sutoben valo piritas az egyszerubb. Amikor serpenyoben piritom, ott sokkal kissebb feluleten sul a kaposzta, mig a tepsi haromszor akkora es kenyelmesebben belefer meg a hagyma meg a szalonna is. Raadasul sokkal sotetebbre pirul a kaposzta anelkul, hogy megegne. Mondjuk ezen a kepen nem latszik, mert nem is akartam felrakni ezt a receptet, mert mindenki tudja, hogy kell elkesziteni, pofon egyszeru. Szoval lefoliaztam a talat es a meleg goztol teljesen kivilagosodott a piritott kaposzta, pedig pont ez lett volna a lenyeg. Nekem serpenyoben meg soha nem volt olyan szep.

Gabys

Szia:) Tudod, most annak örülök, hogy normálisan meg lehet dumcsizni a véleményeket:) Ezért is szeretek veled eszmét cserélni. Szóval: van egy szuper robotgépem, az lereszeli helyettem a képosztát. aztán ahogy leírtam úgy csinálom. Talán az sem elhanyoglható kérdés, hogy egy nagyobb méret? teflon lábasban készítem amiben a kb. 2 kg. lecsúszatolt káposzta kényelmesen elfér, elterül (úgy ahogy írtad a tepsiben). Üvegtet?m van így rá is látok. Ett?l függetlenül senkit nem beszélek le az ötletedr?l, mert nem rossz. Tényleg csak annyi volt a rövidke véleményem, a hazai árak mellett kicsit drága lesz. Még mindig ?:) G

Bejja

Jajjj Witch! Most komolyan! Mit keres a káposztás tésztában az a szalonna? én édesen szeretem! De úgy leírhatatlanul!! :-)) De nem csinál nekem senki :((

witch

:D hat, en mar csak ilyen szalonna "manias" vagyok. Ha egyszer erre jarsz, en szivesen keszitek Neked, akar szalonna nelkul is. :)

Bejja

Drága Witch, Nagyon szépen köszönöm, biztos finom lesz... :)) De csak édesen! ;)

witch

:o) ?

georgia

Ha barnábban szereted a káposztát, karamellizálj el?bb egy kis cukrot (az ízének is jót tesz) és utána tedd rá a kicsavart káposztát üdv Györgyi

witch

Koszonom az otletet!

friza

Ahány ház annyi szokás, mondja a közmondás. Én már 42 éve f?zök, így szereztem ez id? alatt egy kis gyakorlatot. Nekem kicsit más a receptem, talán kicsit egyedi abban a tekintetben, hogy én nem sózom és csavarom ki a káposztát. Gondoltam egyszer egy merészet, és úgy ahogy lereszeltem, zsupsz bele egy nagyobb / káposzta mennyiségének függvénye / lábasba amibe el?tte olajat öntöttem. Akkora lábas legyen, hogy szép kényelmesen elterülhessen benne a káposzta. Fed? alatt lángsz?r?n takarék lángon párolom sóval, borssal meghintve. Id?nként keverek rajta egyet. Nagyon hamar megpárolódik így, kb 20 perc. Közben elkészítem a saját magam által gyúrt tésztát amit kif?zök és a kész káposztára szedem ki. Ezzel a módszerrel a káposztában bent marad minden értékes anyag, nem öntöm ki a sós lével. A színe pedig zöld marad. Ha tetszett az ötlet, próbáljátok ki!

witch

Tobbszor kiprobaltam en is, hogy sozas nelkul paroltam a kaposztat, de nekem haromszor annyi ido alatt pirult/puhult meg. Olyan szakacsok receptjet probaltam ki, akiket tisztelek annyira, hogy nem irtam negativ kommentet nekik, mert lehet, hogy csak az "en" kaposztaim ilyenek. :o)

ma.il

az akkor párolt káposzta, nem pirított. finom az is, sült hús mellé. de nem cvekedlire

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.