Nosalty Logó

Káposztás cvekedli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 607 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2426 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 607 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2856.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    913 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1701 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 2426 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd jól besózzuk, összekeverjük, és hagyjuk minimum fél órát állni, hogy vizet veszítsen.
  2. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, és a jól kifacsart, reszelt káposztát beleszórjuk, és nagyon sűrű kevergetés mellett, lassú tűzön megpirítjuk. Ez kicsit időigényes művelet, és oda kell figyelni, hogy ne kapjon le a káposzta, de a végeredményért megéri!
  3. A káposztát mikor már jól megsült, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt köményt. Plusz ha szükséges, sózzuk még meg ízlésünknek megfelelően.
  4. Amikor kész a káposzta, a közben megfőzött kockatésztát hozzáöntjük, és jól elkeverjük.
  5. Tálalásnál az örök dilemmát elkerülve, rakjunk az asztalra plusz borsot és cukrot is, hogy mindkét tábornak kedveskedjünk!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 96
  • 7 napos nézettség: 237
  • Össznézettség: 107883
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A káposztás cvekedli avagy kocka, magában is megállja a helyét, de köretként is kínálhatjuk. Próbáljátok ki ezzel a recepttel!

Hozzászólások

Éva néni

Nahát! A 60+ éveimmel együtt most jól elképedtem. Nincs karamellizált cukor, és enélkül is olyan a végeredmény, amilyennek lennie kell. Amikor cukros lettem, megpróbáltam a cukor nélküli változatot elkészíteni mivel imádom a káposztást, de amolyan hóttemberes kinézete és íze lett, ezért inkább leszoktattam magam róla. Ki fogom próbálni!

hetedik

HATALMAS ÚJÍTÁSOM! A reszelt, lesózott és kinyomkodott káposztát TEPSIBE teszem, a tetejére teszek zsírt (nem olajat, vannak ételek, melyek zsírral jobb íz?ek), és kristály cukrot! - aztán BETESZEM A SÜT?BE. Nálam grill fiók is van, ott a közepesnél alacsonyabb h?re kapcsolva. Id?nként kiveszem a tepsit és megforgatom a pirítani szánt káposzta reszeléket. Nem kell folyamatosan ott álldogálni a t?zhely mellett, a fazék felett és nem kell folyamatosan kevergetnem. Addig mást is megcsinálhatok, de figyelni kell, s id?nként meg kell keverni. Soha nem szabad "teljes cacaora", magas h?re tenni, mert akkor nem pirul, de megég, az pedig keser? ízt adna. Csak óvatosan, de ügyesen. Nagyon sokszor és sok mindenkinek már ezt elmondtam, leírtam. Sikeres pirítást és jó étvágyat a káposztás cvekkedlihez!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek