Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás cvekedli

Káposztás cvekedli
Káposztás cvekedli
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A káposztás cvekedli avagy kocka, magában is megállja a helyét, de köretként is kínálhatjuk. Próbáljátok ki ezzel a recepttel!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd jól besózzuk, összekeverjük, és hagyjuk minimum fél órát állni, hogy vizet veszítsen.
  2. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, és a jól kifacsart, reszelt káposztát beleszórjuk, és nagyon sűrű kevergetés mellett, lassú tűzön megpirítjuk. Ez kicsit időigényes művelet, és oda kell figyelni, hogy ne kapjon le a káposzta, de a végeredményért megéri!
  3. A káposztát mikor már jól megsült, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt köményt. Plusz ha szükséges, sózzuk még meg ízlésünknek megfelelően.
  4. Amikor kész a káposzta, a közben megfőzött kockatésztát hozzáöntjük, és jól elkeverjük.
  5. Tálalásnál az örök dilemmát elkerülve, rakjunk az asztalra plusz borsot és cukrot is, hogy mindkét tábornak kedveskedjünk!
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 28 820
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
771 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás kocka

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hetedik
hetedik Wed, 2017-08-02 13:10

HATALMAS ÚJÍTÁSOM! A reszelt, lesózott és kinyomkodott káposztát TEPSIBE teszem, a tetejére teszek zsírt (nem olajat, vannak ételek, melyek zsírral jobb ízűek), és kristály cukrot! - aztán BETESZEM A SÜTŐBE. Nálam grill fiók is van, ott a közepesnél alacsonyabb hőre kapcsolva. Időnként kiveszem a tepsit és megforgatom a pirítani szánt káposzta reszeléket.
Nem kell folyamatosan ott álldogálni a tűzhely mellett, a fazék felett és nem kell folyamatosan kevergetnem. Addig mást is megcsinálhatok, de figyelni kell, s időnként meg kell keverni. Soha nem szabad "teljes cacaora", magas hőre tenni, mert akkor nem pirul, de megég, az pedig keserű ízt adna. Csak óvatosan, de ügyesen. Nagyon sokszor és sok mindenkinek már ezt elmondtam, leírtam. Sikeres pirítást és jó étvágyat a káposztás cvekkedlihez!

Éva néni
Éva néni Tue, 2017-03-28 07:20

Nahát! A 60+ éveimmel együtt most jól elképedtem. Nincs karamellizált cukor, és enélkül is olyan a végeredmény, amilyennek lennie kell. Amikor cukros lettem, megpróbáltam a cukor nélküli változatot elkészíteni mivel imádom a káposztást, de amolyan hóttemberes kinézete és íze lett, ezért inkább leszoktattam magam róla. Ki fogom próbálni!

607
káposzta 1 közepes db
tészta 50 dkg
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
sertészsír 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint