Nosalty Logó

Káposztás kocka Vicikótól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 844 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1688 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3053.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    2404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 844 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6107.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    4807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    613 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    818 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1688 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 129 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk. Nem sózzuk be!
  2. Az olajat egy fedeles edényben megforrósítjuk, és a cukrot beletesszük.
  3. Hagyjuka cukrot elolvadni, majd hogy aranybarnára színeződjön.Ne kavargassuk, csak mozgassuk a serpenyőt.
  4. Beletesszük a káposztát, jól összeforgatjuk, keverjük, hogy mindenütt érje a cukrosolaj.
  5. Pirítsuk pár percet, ezalatt lehet, hogy levet is ereszt. Ezután megsózzuk, borsozzuk. Lefedjük, és gyakran kevergetve kb 10-15 perc alatt megpároljuk.
  6. Ha elég puhának találjuk, levesszük a fedőt, és így pirítjuk tovább, ezalatt szép színt is kap.
  7. Közben sós vízben kifőzzük a kockatésztát, leszűrjük, majd alaposan összekeverjük a káposztával.
  8. Ízesíthetjük újból, sóval, esetleg cukorral, tálaláskor pedigfrissen őrölt feketeborssal felfrissítjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 101650
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Az egyik leghagyományosabb tésztaételünk. Ki sósan, ki édesen szereti, ki jobban borsosan, ki kevésbé? Ahány ház, annyi szokás... Nekem télen, nyáron, jöhet bármikor... :-)  Ja, a besózás! Szerintem nem szabad semmit besózni. Legyen az káposzta, uborka, padlizsán, cukkini, bármi... Minden elveszti a frissességét, a só azonnal kiold az ételekből értékes tápanyagokat, amit miután gondosan kinyomkodjuk a sós léből, ki is öntjük a sós vízzel együtt! Miért tesszük ezt? Megfigyelhetjük, hogy pl. a káposztánál, ha nem sózzuk be, miután feltesszük párolódni, pont annyi levet, nedvességet fog kiengedni, hogy abban tökéletesen megpuhul, majd később el is tud párologni belőle. Akkor miért kell besózni? Hogy megpuhuljon? Hát azért pároljuk, hogy megpuhítsuk? Vagy nem? 

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Köszönöm, gyönyör?!! , és mégis egyszer? és nagyon de nagyon finom.:-)) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Szeretettel kiegészíteném két okossággal, amit drága Nagymamámtól tanultam, s máig alkalmazom! Amikor a reszelt káposztát pirítom, akkor megszórom egy kevés ?rölt szerecsendióval. Fantasztikusan jó zamatot ad! Vigyázz! Nagyon er?s f?szer, csak késhegynyi mérettel! - S, amikor készen van a dinsztelt káposzta, akkor belenyomok egy nagyon kevés fokhagymakrémet. Összekavarom a kif?tt tésztával, s egy tepsibe terítem. Beteszem a süt?be. S, a tetejét kissé megpirítom. ?rületesen fínom! Próbálja ki, aki hisz nekem, de hangsúlyozom, az ?rölt szerecsendióval nagyon kell vigyázni! Ha magad reszeled, akkor még er?sebb, csak pár milliméternyit! Markáns f?szer, de csoda zamatot ad. A lecsónak is! Szíves felhasználásul!

Törölt felhasználó

Megcsinaltam es ezer koszonet a receptert. Hatalmas otlet amit arrol irtal h ne sozzuk be es ugy paroljam. Megsporoltam egy kb 1 oras acsorgatast kevergetest.

TTimke

Ma elkészítettem, nagyon finom lett, de sajnos zöld maradt. :D Nem tudom, mit rontottam el, talán kevés volt bele a cukor, legközelebb biztos jobban sikerül. Köszi a receptet! :)

Vicikó

Szerintem már friss káposztából csináltad, azért maradt szép zöld, (tudod a téliek már szinte fehér szín?ek ) de szerintem nem baj, mert akkor legalább nem pároltad halálra :-) Örülök, hogy ízlett! Üdv: Vici

TTimke

Ja, hogy ez is számít. Nem tudtam, látszik, mennyire értek hozzá... :D Lényeg a lényeg, finom lett, biztos megf?zöm majd többször is. :)

Vicikó

:-))) Szia, Vici

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Friss káposztából csináltam, saját kez?leg készített tésztával, és valami mesés lett a tegnapi ebéd.:-)) A Te recepted, mindig sikeres, olyan mint a nagyimé volt.:-) Bár a születésnapom volt, de nekem ez volt: a tökéletes étel.:-) Éva-Anyóca

Vicikó

Kedves Éva! :-)) Utólagosan, kívánok Neked nagyon boldog szülinapot!: -)) És megható, hogy ilyen nagy " becsben " tartod a káposztás tészta receptem, hogy még szülinapi ebéd is készülhet bel?le! :-))) Egészségetekre, gondolom többen is ettétek... ! Szép hetet kívánok Neked! Üdv: Vici

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Igen, ízlett ám, mind a négyünknek! :-D Az étel, ha finom és megdolgoztál saját kez?leg vele, lehet a világ legegyszer?bbnek t?n? étele, ami finom, az finom, és ezt ez esetben sem lehet letagadni! :-D Szép nyárias hetet kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Szia, mindent recept szerint csináltam - és nagyon finom is lett! Köszönöm a receptet és ajánlom mindenkinek! Üdv: Attila

Vicikó

Szia Attila! Örülök, hogy ízlett, egészségedre! Üdv: Vici

kibord

Tényleg nagyon finom és sokkal gyorsabb így elkészíteni. Köszi a receptet.

Marti48

Kedves Viciko! EZ "A" kaposztasteszta tökeletes kepmasa! Pont igy szeretjük! En is igy csinalom, ezert nem "mentem", de feltetlenül szerettem volna gratulalni, es nem csak ehez a föztödhöz! Üdvözlettel: Marti

Viuska

Kedves Vicikó! Több receptedet már elkészítettem, így nagyon örültem, amikor megtaláltam ezt is a neved alatt. Megcsináltam, a mennyiségeket csak nagyjából követtem, de a technikát azt pontosan. (kivéve, hogy aprítógépet használtam) Nagyon finom lett és nagyon hamar elkészült! Köszönöm :)

evacili

Kedves Vicikó! Nagyon örülök, hogy rátaláltam a receptre, de ?szintén megvallva, direkt rákerestem, hátha van káposztás tészta recepted. Ez a sózás nélküli párolás fantasztikus ötlet! Pillanatok alatt készen lettem, nem kellett egy órát ácsorognom a káposzta mellett. Ezer köszönet a receptért!!! Üdv: Cili

terranova56

Szia Vicikó Ez a sózás-nem sózás jó ötlet, szeretem én is, ha sok káposzta van benne, de a "tengeri" az nem kukorica? :-))) És én sósan édesen, és jobban borsosan szeretem üdv: Ticcsi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek