r
Nosalty Logó

Káposztás kocka Vicikótól

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Káposztás kocka Vicikótól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1688 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3053.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    2404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 844 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6107.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    4807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    613 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    818 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1688 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 129 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk. Nem sózzuk be!
  2. Az olajat egy fedeles edényben megforrósítjuk, és a cukrot beletesszük.
  3. Hagyjuka cukrot elolvadni, majd hogy aranybarnára színeződjön.Ne kavargassuk, csak mozgassuk a serpenyőt.
  4. Beletesszük a káposztát, jól összeforgatjuk, keverjük, hogy mindenütt érje a cukrosolaj.
  5. Pirítsuk pár percet, ezalatt lehet, hogy levet is ereszt. Ezután megsózzuk, borsozzuk. Lefedjük, és gyakran kevergetve kb 10-15 perc alatt megpároljuk.
  6. Ha elég puhának találjuk, levesszük a fedőt, és így pirítjuk tovább, ezalatt szép színt is kap.
  7. Közben sós vízben kifőzzük a kockatésztát, leszűrjük, majd alaposan összekeverjük a káposztával.
  8. Ízesíthetjük újból, sóval, esetleg cukorral, tálaláskor pedigfrissen őrölt feketeborssal felfrissítjük.
  • Receptkönyvben: 480
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 147669
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Receptkategóriák

Káposztás kocka Vicikótól
Vicikó 251 recept

Az egyik leghagyományosabb tésztaételünk. Ki sósan, ki édesen szereti, ki jobban borsosan, ki kevésbé? Ahány ház, annyi szokás... Nekem télen, nyáron, jöhet bármikor... :-)  Ja, a besózás! Szerintem nem szabad semmit besózni. Legyen az káposzta, uborka, padlizsán, cukkini, bármi... Minden elveszti a frissességét, a só azonnal kiold az ételekből értékes tápanyagokat, amit miután gondosan kinyomkodjuk a sós léből, ki is öntjük a sós vízzel együtt! Miért tesszük ezt? Megfigyelhetjük, hogy pl. a káposztánál, ha nem sózzuk be, miután feltesszük párolódni, pont annyi levet, nedvességet fog kiengedni, hogy abban tökéletesen megpuhul, majd később el is tud párologni belőle. Akkor miért kell besózni? Hogy megpuhuljon? Hát azért pároljuk, hogy megpuhítsuk? Vagy nem? 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek