r
Nosalty Logó

Káposztás tészta gyúrt tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Káposztás tészta gyúrt tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Káposzta

Tészta

Összesen 297 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Káposzta

Tészta

Összesen 1185 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Káposzta

Tészta

Összesen 62 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 297 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    913 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    883 micro
Összesen 1185 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

Káposzta

Tészta

Elkészítés

Káposzta

  1. A káposztát lereszeljük, egy evőkanál sót szórunk rá, és állni hagyjuk kb. 10percig, amíg levet enged, és jó alaposan kinyomkodjuk, hogy száraz legyen. Egy nagyobb lábasba olajat melegítünk, beletesszük a káposztát, majd megsózzuk, és cukrot adunk hozzá. Így szebben és gyorsabban pirul. Gyakori keverés mellett elkezdjük megpirítani, vigyázva hogy ne égjen oda.

Tészta

  1. A hozzávalókat a kezünkkel jól összedolgozzuk. A vizet apránként adagoljuk, mert nem kell sok. Egy keményebb tésztát kell kapnunk.
  2. Sodrófa segítségével kinyújtjuk kb. 1-1,5 mm vastagságúra. Először nyújtsunk ki egy nagyobb kört. Majd egy kis részt tekerjünk fel mindig a nyújtófára, és a két tenyerünk belülről-kifelé irányuló mozgásával nyújtsuk a tésztát.
  3. Hagyjuk egy kicsit pihenni a kinyújtott tésztát, de vigyázzunk, ne száradjon ki, mert akkor nem lehet vágni.
  4. Csavarjuk fel a tésztát a nyújtófára, majd a nyújtófa közepénél vágjuk ketté az egész tésztát. Vágjuk hosszában ketté az így kapott tésztát, tegyük egymásra. Majd így kezdjünk el levágni belőle kb. 2 cm széles csíkokat. Érdemes három-négy csíkot levágni, majd azokat kockázni. A kész kockákat a kezünkkel szedjük szét.
  5. Forrásban lévő, sós vízben pár percig főzzük, amíg a tészták fel nem jönnek a víz felszínére.
  6. Ha kész, összekeverjük a tésztát a káposztával, és tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 12275
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A házilag gyúrt tészta sokkal finomabb tud lenni, mint a bolti, és egy ilyen egyszerű ételt is finomabbá tesz.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Káposzta

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek