r
Nosalty Logó

Krémes-túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémes-túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Összesen 784 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Összesen 4700 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Összesen 217 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.9 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 784 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.3 g

Zsír

  • Összesen
    175.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7085.6 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1285 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2121 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    721 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2424 micro
Összesen 4700 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.4 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk.
  2. Egy közepes tepsibe sütőpapírt szabunk, majd ezen nyújtjuk ki a tésztát.
  3. Papírral együtt a tepsibe emeljük, megszurkáljuk egy villával, és félig megsütjük.
  4. Erre simítjuk a túrókrémet, és készre sütjük.
  5. A túrókrémhez a túrót egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipetnyi sót, meg a tojások sárgáját. Ha darabos és száraz a túró, mixelőrúddal krémesíthetjük.
  6. A fehérjét felverjük habbá, és lazán a krémhez keverjük.
  7. A vanília krémhez a tej 2/3 részét felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral.
  8. A maradék tejben elkeverjük a tojássárgájákat meg a vaníliás pudingport és sűrűre főzzük a tejben.
  9. Közben felverjük keményre a tojásfehérjéket és gyors mozdulatokkal a forró vaníliakrémbe keverjük. Az egész habos és nagyobb térfogatú lesz.
  10. A habbal együtt belekeverünk 2 evőkanál zselatint, amit előzőleg egy kevés vízben megáztattunk és a mikróban egy fél perc alatt feloldottunk.
  11. Ezt a krémet a túróra simítjuk.
  12. Készítünk egy piskótamasszát 2 tojásból, 2 evőkanál, cukorral és 2 evőkanál liszttel. (Felverjük a fehérjét a cukorral, és lazán beleforgatjuk a tojások sárgáját, meg a lisztet.)
  13. A piskótamasszát egy nylon zacskóba tesszük, aminek a sarkát levágjuk, és egy tepsi nagyságú sütőpapírra nyomjuk kacskaringós vagy tetszőleges alakzatban.
  14. A kisült, kihűlt lapot a túrókrém tetejére tesszük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x36
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 1082
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 211813
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy nagyon könnyű pite kétféle tésztával és kétféle krémmel. Nemcsak mutatós, nagyon finom is. Az elkészítés folyamatáról 15 fázisképet itt találtok.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!