Nosalty Logó

Krémes-túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Krémes-túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Összesen 784 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Összesen 4700 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Összesen 217 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.9 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 784 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.3 g

Zsír

  • Összesen
    175.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7085.6 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1285 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2121 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    721 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2424 micro
Összesen 4700 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.4 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk.
  2. Egy közepes tepsibe sütőpapírt szabunk, majd ezen nyújtjuk ki a tésztát.
  3. Papírral együtt a tepsibe emeljük, megszurkáljuk egy villával, és félig megsütjük.
  4. Erre simítjuk a túrókrémet, és készre sütjük.
  5. A túrókrémhez a túrót egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipetnyi sót, meg a tojások sárgáját. Ha darabos és száraz a túró, mixelőrúddal krémesíthetjük.
  6. A fehérjét felverjük habbá, és lazán a krémhez keverjük.
  7. A vanília krémhez a tej 2/3 részét felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral.
  8. A maradék tejben elkeverjük a tojássárgájákat meg a vaníliás pudingport és sűrűre főzzük a tejben.
  9. Közben felverjük keményre a tojásfehérjéket és gyors mozdulatokkal a forró vaníliakrémbe keverjük. Az egész habos és nagyobb térfogatú lesz.
  10. A habbal együtt belekeverünk 2 evőkanál zselatint, amit előzőleg egy kevés vízben megáztattunk és a mikróban egy fél perc alatt feloldottunk.
  11. Ezt a krémet a túróra simítjuk.
  12. Készítünk egy piskótamasszát 2 tojásból, 2 evőkanál, cukorral és 2 evőkanál liszttel. (Felverjük a fehérjét a cukorral, és lazán beleforgatjuk a tojások sárgáját, meg a lisztet.)
  13. A piskótamasszát egy nylon zacskóba tesszük, aminek a sarkát levágjuk, és egy tepsi nagyságú sütőpapírra nyomjuk kacskaringós vagy tetszőleges alakzatban.
  14. A kisült, kihűlt lapot a túrókrém tetejére tesszük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x36
  • Sűtés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 207
  • Össznézettség: 192479
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy nagyon könnyű pite kétféle tésztával és kétféle krémmel. Nemcsak mutatós, nagyon finom is. Az elkészítés folyamatáról 15 fázisképet itt találtok.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jol hangzik, biztos megcsinalom rovidesen.Koszi szepen

Törölt felhasználó

Nagyon jol hangzik, es biztos finom is.Megcsinalom.Koszi

Törölt felhasználó

Bocsi ! de a turokremre nem a vanilias kerm megy ,hanem a piskota ?

Sweetie Pie

túrókrém - vaníliás krém - piskóta :) fázisfotók szépen mutatják, nagyon érdekes módja a teteje-készítésnek, igazán érdemes megnézni :)

Sweetie Pie

túrókrém - vaníliás krém - piskóta :) fázisfotók szépen mutatják, nagyon érdekes módja a teteje-készítésnek, igazán érdemes megnézni :)

Törölt felhasználó

Megcsináltam,nagyon finom süti.Mindenkinek ajánlom!

Törölt felhasználó

kezdö sütögetöként nagyon szenvedtem a felületes receptleirás miatt , kész lett ,jólett

Törölt felhasználó

bocsi nagyon fincsi

Törölt felhasználó

Kedves István! Bármilyen kezd? is valaki, ez a leírás egyáltalán nem felületes, s?t nagyon is részletes, arról nem is beszélve, hogy a 15 db fázisképet is megnézhetted volna, amit a story-ban ajánlottam. Ha ezek ellenére is nehézkesnek találtad, akkor az nem a leírás hibája. Amúgy örülök, hogy ízlett.:)

Törölt felhasználó

Nem szeretnék vitába belefolyni de hány fokon kellene sütni,mennyi a félig megsütni,mennyi a kevés viz a zseletinnak amit a csomagoláson ir egy evökanálnyihoz egy deci viz a két deci viz az kevés,??? az aproságokat nem emlitem.Küllönben tényleg nem tudok sütni fözni de igy megsem fogok tanulni.Szeretem ezt az oldalt. Köszi szépen

Törölt felhasználó

Hogy hány fokon, az tényleg kimaradt, pedig ki szoktam tölteni a recept feltöltésénél ezeket az adatokat. 190 °C. Zselékészítéshez lehet, hogy 2 dl folyadék kell, de itt nem az a cél, hogy hígítsuk a krémet, hanem az, hogy keményebb legyen, ezért írtam, hogy egy kevés vízben, vagyis annyiban, amennyiben az a két kanálnyi zselé meg tud duzzadni, és utána mikróban felolvasztani. Mondjuk legyen 56,9 ml, ha már teljesen pontos adatokat akarsz (egyébként fogalmam sincs, kb. ennyi). Vannak mennyiségek, amiket nem kell patikamérleggel mérni. A félig megsütés meg azt jelenti, hogy még nem olyan, mintha teljesen kész lenne, de már nem is a nyers tésztára hasonlít. A 7. képen nagyon jól látszik, hogy milyen színe van a tésztának, amire ráöntöttem a túrókrémet. Azért kíváncsi lennék, hogy ha úgy kellene bármit is elkészítened, ahogy nekem anno, amikor a Horváth Ilona szakácskönyve volt az egyetlen támpont, amiben a pontos h?mérséklet soha nem szerepelt, néha a liszt is csak 1-2 maroknyiként volt megadva, mit csináltál volna. Még csak kép sem volt a könyvben, hogy hogy is kellene kinézni az ételnek, mégis megtanultam sütni-f?zni, és alig rontottam el valamit.

Törölt felhasználó

Ne haragudj,tényleg kezdö vagyok öregkezdö.Mikor készen kivettem a tepsiböl és fel akartam szeletelni hát folyt akkor elszakadt a cérnám.egy ora mulva a vendágeim elpusztitották és biztattak csináljam mégegyszer,ugy lehet megtanulni,Köszi receptet és a türelmet

Reta

a 15 fázist nem látom leirva!

Törölt felhasználó

Nem leírva kell látni, hanem a 15 képet megnézni. Ha rákattintasz a kék szövegre, akkor a weboldalamra kerülsz, ahol a recept alatt megtalálod a fázisképeket. Rákattintasz az els?re, kinagyítja és lépkedni tudsz a következ?re. Szövegesen is leírom a kép alatt, hogy mi látható éppen. Vagy nem erre gondoltál?

gabóca39

Megcsináltam, és bátran ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom!!! Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Szia, ha kihagyom a zselatint, szerinted nagyon szét fog folyni?

Törölt felhasználó

Ha kihagyod a zselatint, akkor még egy kanál lisztet tegyél hozzá, hogy még s?r?bb legyen a krém!

Allana

Ez volt ma desszert ebéd után, nagyon finom! Sajnos a vaníliás krémhez nem lett kemény a tojásfehérje és elfolyósította a krémet. Dupla adag zselatin után is sodó lett a süti mellé :)

Törölt felhasználó

Szia! Ma én is elkészítettem, de még nincs tesztelés alatt, h?lik. A többiek véleménye alapján egy kis id?re betettem a fagyasztóba, hogy tutira összeálljon. A 12 éves szakácspalánta fiam kérésére készítettem. Erre a receptre véletlenül bukkantunk, és aztán keresgettem még, de végül ennél maradtam. Az ízélményben nem kételkedem (bár nem valami jó túrót találtam, sehogy nem akart megszelítülni, egy id?ben lehetett kapni direkt krémes túrót, azzal lett volna jó, na de fogadjuk el, hogy a túró göröngyös :) ) Megnéztem a receptet a saját oldaladon is, csak halkan szólok, hogy a vaníliás cukrot itt nem szedted szét. ;) További jó sütögetést. Update: Még jó, hogy gyorsan megkóstoltam. Nekem különösen a madártej íz? krém volt nagyon finom. Aztán az egész olyan gyorsan t?nt el, hogy amikor menni akartam a maradékot eltenni, már csak az üres tepsi (igen azt, mert ki sem vettük bel?le a sütit, csak egyenesen a tányérokba) várta, hogy elmosogassák. :)

Törölt felhasználó

Kedves Bea! Örülök, hogy ízlett.:) Én a túrót mindig egy mixel? rúddal krémesítem. Köszönöm az észrevételt a vaníliás cukorral kapcsolatban, de nem tudom javítani, meg nincs nagy jelent?sége, hiszen többnyire egyben esszük meg, nem szétválogatva a rétegeket.:)

ayreon

Nagyon finom lett köszi! A hagyományos zselatin helyett ajánlom mindenkinek az instant zselatin fix-et. 1 tasak bele a forró krémbe és tökéletes, nem lehet elrontani.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!