Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes-túrós pite

Krémes-túrós pite
Krémes-túrós pite
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon könnyű pite kétféle tésztával és kétféle krémmel. Nemcsak mutatós, nagyon finom is. Az elkészítés folyamatáról 15 fázisképet itt találtok.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk.
  2. Egy közepes tepsibe sütőpapírt szabunk, majd ezen nyújtjuk ki a tésztát.
  3. Papírral együtt a tepsibe emeljük, megszurkáljuk egy villával, és félig megsütjük.
  4. Erre simítjuk a túrókrémet, és készre sütjük.
  5. A túrókrémhez a túrót egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipetnyi sót, meg a tojások sárgáját. Ha darabos és száraz a túró, mixelőrúddal krémesíthetjük.
  6. A fehérjét felverjük habbá, és lazán a krémhez keverjük.
  7. A vanília krémhez a tej 2/3 részét felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral.
  8. A maradék tejben elkeverjük a tojássárgájákat meg a vaníliás pudingport és sűrűre főzzük a tejben.
  9. Közben felverjük keményre a tojásfehérjéket és gyors mozdulatokkal a forró vaníliakrémbe keverjük. Az egész habos és nagyobb térfogatú lesz.
  10. A habbal együtt belekeverünk 2 evőkanál  zselatint, amit előzőleg egy kevés vízben megáztattunk és a mikróban egy fél perc alatt feloldottunk.
  11. Ezt a krémet a túróra simítjuk.
  12. Készítünk egy piskótamasszát 2 tojásból, 2 evőkanál, cukorral és 2 evőkanál liszttel. (Felverjük a fehérjét a cukorral, és lazán beleforgatjuk a tojások sárgáját, meg a lisztet.)
  13. A piskótamasszát egy nylon zacskóba tesszük, aminek a sarkát levágjuk, és egy tepsi nagyságú sütőpapírra nyomjuk kacskaringós vagy tetszőleges alakzatban.
  14. A kisült, kihűlt lapot a túrókrém tetejére tesszük.
 

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x36 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 62
össznézettség: 152 197
elküldve: 52
receptkönyvben: 1 749
elkészítve: 50/60
Facebookon megjelent: 3

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós pite, krémes pite, könnyű krémes sütemény, túrós krémes sütemény

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ayreon
ayreon Sat, 2018-01-06 11:03

Nagyon finom lett köszi! A hagyományos zselatin helyett ajánlom mindenkinek az instant zselatin fix-et. 1 tasak bele a forró krémbe és tökéletes, nem lehet elrontani.

VargaBea
B / VargaBea Sat, 2014-10-25 08:26

Szia! Ma én is elkészítettem, de még nincs tesztelés alatt, hűlik. A többiek véleménye alapján egy kis időre betettem a fagyasztóba, hogy tutira összeálljon. A 12 éves szakácspalánta fiam kérésére készítettem. Erre a receptre véletlenül bukkantunk, és aztán keresgettem még, de végül ennél maradtam. Az ízélményben nem kételkedem (bár nem valami jó túrót találtam, sehogy nem akart megszelítülni, egy időben lehetett kapni direkt krémes túrót, azzal lett volna jó, na de fogadjuk el, hogy a túró göröngyös :) ) Megnéztem a receptet a saját oldaladon is, csak halkan szólok, hogy a vaníliás cukrot itt nem szedted szét. ;)
További jó sütögetést.
Update: Még jó, hogy gyorsan megkóstoltam. Nekem különösen a madártej ízű krém volt nagyon finom. Aztán az egész olyan gyorsan tűnt el, hogy amikor menni akartam a maradékot eltenni, már csak az üres tepsi (igen azt, mert ki sem vettük belőle a sütit, csak egyenesen a tányérokba) várta, hogy elmosogassák. :)

Azila1
azila / Azila1 Wed, 2014-10-29 15:27

Kedves Bea!
Örülök, hogy ízlett.:)
Én a túrót mindig egy mixelő rúddal krémesítem. Köszönöm az észrevételt a vaníliás cukorral kapcsolatban, de nem tudom javítani, meg nincs nagy jelentősége, hiszen többnyire egyben esszük meg, nem szétválogatva a rétegeket.:)

Allana
Allana Sun, 2014-06-15 13:34

Ez volt ma desszert ebéd után, nagyon finom! Sajnos a vaníliás krémhez nem lett kemény a tojásfehérje és elfolyósította a krémet. Dupla adag zselatin után is sodó lett a süti mellé :)

Eva21
Eva21 Sun, 2013-01-20 14:06

Szia, ha kihagyom a zselatint, szerinted nagyon szét fog folyni?

Azila1
azila / Azila1 Sun, 2013-01-20 20:59

Ha kihagyod a zselatint, akkor még egy kanál lisztet tegyél hozzá, hogy még sűrűbb legyen a krém!

gabóca39
gabóca39 Thu, 2012-11-29 06:59

Megcsináltam, és bátran ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom!!!
Üdv: Gabi

Azila1
azila / Azila1 Thu, 2012-06-07 16:27

Nem leírva kell látni, hanem a 15 képet megnézni. Ha rákattintasz a kék szövegre, akkor a weboldalamra kerülsz, ahol a recept alatt megtalálod a fázisképeket. Rákattintasz az elsőre, kinagyítja és lépkedni tudsz a következőre. Szövegesen is leírom a kép alatt, hogy mi látható éppen. Vagy nem erre gondoltál?

hettig istvan
hettig istvan Mon, 2011-11-21 16:40

Ne haragudj,tényleg kezdö vagyok öregkezdö.Mikor készen kivettem a tepsiböl és fel akartam szeletelni hát folyt akkor elszakadt a cérnám.egy ora mulva a vendágeim elpusztitották és biztattak csináljam mégegyszer,ugy lehet megtanulni,Köszi receptet és a türelmet

hettig istvan
hettig istvan Mon, 2011-11-21 13:40

Nem szeretnék vitába belefolyni de hány fokon kellene sütni,mennyi a félig megsütni,mennyi a kevés viz a zseletinnak amit a csomagoláson ir egy evökanálnyihoz egy deci viz a két deci viz az kevés,??? az aproságokat nem emlitem.Küllönben tényleg nem tudok sütni fözni de igy megsem fogok tanulni.Szeretem ezt az oldalt.
Köszi szépen

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2011-11-21 14:52

Hogy hány fokon, az tényleg kimaradt, pedig ki szoktam tölteni a recept feltöltésénél ezeket az adatokat. 190 °C. Zselékészítéshez lehet, hogy 2 dl folyadék kell, de itt nem az a cél, hogy hígítsuk a krémet, hanem az, hogy keményebb legyen, ezért írtam, hogy egy kevés vízben, vagyis annyiban, amennyiben az a két kanálnyi zselé meg tud duzzadni, és utána mikróban felolvasztani. Mondjuk legyen 56,9 ml, ha már teljesen pontos adatokat akarsz (egyébként fogalmam sincs, kb. ennyi). Vannak mennyiségek, amiket nem kell patikamérleggel mérni. A félig megsütés meg azt jelenti, hogy még nem olyan, mintha teljesen kész lenne, de már nem is a nyers tésztára hasonlít. A 7. képen nagyon jól látszik, hogy milyen színe van a tésztának, amire ráöntöttem a túrókrémet.
Azért kíváncsi lennék, hogy ha úgy kellene bármit is elkészítened, ahogy nekem anno, amikor a Horváth Ilona szakácskönyve volt az egyetlen támpont, amiben a pontos hőmérséklet soha nem szerepelt, néha a liszt is csak 1-2 maroknyiként volt megadva, mit csináltál volna. Még csak kép sem volt a könyvben, hogy hogy is kellene kinézni az ételnek, mégis megtanultam sütni-főzni, és alig rontottam el valamit.

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2011-11-21 12:25

Kedves István!
Bármilyen kezdő is valaki, ez a leírás egyáltalán nem felületes, sőt nagyon is részletes, arról nem is beszélve, hogy a 15 db fázisképet is megnézhetted volna, amit a story-ban ajánlottam. Ha ezek ellenére is nehézkesnek találtad, akkor az nem a leírás hibája. Amúgy örülök, hogy ízlett.:)

hettig istvan
hettig istvan Sun, 2011-11-20 13:05

kezdö sütögetöként nagyon szenvedtem a felületes receptleirás miatt , kész lett ,jólett

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2011-02-02 09:07

Kedves Azila!
Tiéd lett 2011.február 1. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

blzs
blzs Tue, 2011-02-01 15:45

Bocsi ! de a turokremre nem a vanilias kerm megy ,hanem a piskota ?

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Tue, 2011-02-01 15:58

túrókrém - vaníliás krém - piskóta :)
fázisfotók szépen mutatják, nagyon érdekes módja a teteje-készítésnek, igazán érdemes megnézni :)

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Tue, 2011-02-01 15:58

túrókrém - vaníliás krém - piskóta :)
fázisfotók szépen mutatják, nagyon érdekes módja a teteje-készítésnek, igazán érdemes megnézni :)

Acs Olga
Acs Olga Tue, 2011-02-01 15:38

Nagyon jol hangzik, biztos megcsinalom rovidesen.Koszi szepen

784
finomliszt 18 dkg
margarin 10 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 6 dkg
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
tojás 2 db
porcukor 6 púpozott ek
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 6 púpozott ek
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 4 db
zselatin 2 ek
tojás 2 db
cukor 2 ek
finomliszt 2 evőkanál