r
Nosalty Logó

Méteres almás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Méteres almás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 417 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 5004 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 417 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2616.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    889.2 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    686.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    890 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 5004 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A kelt tésztához az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 ek cukorral futtassuk fel, adjuk a többi összetevőhöz, és gyúrjunk egynemű hólyagos tésztát. Letakarva 70-80 perc alatt kelesszük a duplájára.

Töltelékhez

  1. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk cikkekre, majd vékony lapkákra, keverjük össze a cukorral, grízzel, citrom levével, hagyjuk kicsit állni.
  2. A megkelt tésztánkat nyújtsuk ki, amennyire sikerül "álló téglalap" alakúra, széleit vágjuk egyenesre.
  3. Osszuk fel gondolatban a téglalapot hosszában:-) kb. 3 egyenlő részre, a középső harmadot kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg grízzel, tegyük rá az almatölteléket, majd a 2 szélső szélet srégen vagdossuk be egy pizzavágó segítségével.
  4. Következhet is a fonás: ami mindössze annyiból áll, hogyföntről kezdvea 2 szélről bevagdosott tésztacsíkokat a töltelék fölött egymásra hajtogatjuk.
  5. A kész fonott kalácsot ecseteljük be vízzel, -így nem barnul be annyira, mintha tojással kennénk meg-, és tegyük be sülni a sütőbe.
  6. Sütés hőlégkeveréssel, előmelegített 150 fokos sütőben 35-40 percig.
  7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 654
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 65182
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Na jó, azért egészen 1 méter nincs ez a kalács;-), de nem is sokkal rövidebb:-). Igazán kiadós a tésztája. Én a fonása miatt szeretem nagyon, nincs szó nagy ördöngösségről, könnyű az elkészítés technikája, a végeredmény pedig igazán mutatós. Bármilyen gyümölccsel tölthető, szilvával például mennyei, de akár dióval, mákkal, túróval is isteni kalács készíthető ezzel a technikával, egyszerű, de nagyszerű módon.:)  

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.