r
Nosalty Logó

Tejfölös-szalonnás kenyérlángos -Töki pompos 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Márti
Tejfölös-szalonnás kenyérlángos -Töki pompos 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A sütőforma kenéséhez

Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A sütőforma kenéséhez

Összesen 3559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A sütőforma kenéséhez

Összesen 241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1790.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7161.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    4821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A sütőforma kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, és a sóval elkeverjük.
  3. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal együtt.
  4. Mint a kelt tésztákat általában, nagyon jól kidolgozzuk, akár dagasztógép segítségével, majd egy konyharuhával letakarva kb. 1 órát kelesztjük langyos helyen. (A tészta gyúrását, dagasztását kenyérsütőgépre is rábízhatjuk.)
  5. Ha szépen megkelt, átgyúrjuk, a sütőformába igazítjuk, és megkenjük a tejföllel, megszórjuk a kockákra vágott szalonnával és a karikára vágott hagymával. Frissen őrölt borsot hinthetünk rá, és akár sajtot is lehet reszelni a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 462
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 164105
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 28.

Ajánló

A kész, megkelt tésztát hűthetjük, fagyaszthatjuk, csak felhasználás előtt langyos helyre kell tenni, és átgyúrás után pihentetni.   

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy alkalommal kicsit több pizzát csináltam, és elraktam másnapra a tésztát hűtőbe, ugyanis ezt a tésztát használom a pizzához is. Egyszer kirándulni voltunk, és ott ettünk ilyen tejfölös, szalonnás tésztát (töki pompos). Gondoltam, nem lesz ez rossz itthon sem. Hát bejött. Nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A sütőforma kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...