r
Nosalty Logó

Kakaós non plus ultra

BackerMan
Kakaós non plus ultra
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

794
Kalória
12.6g
Fehérje
114g
Szénhidrátok
36.7g
Zsír
39.6g
Víz
43.4g
Koleszterin
9.3g
Rost
52.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2898.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 3973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a linzer tésztát. Először a száraz alapanyagokat keverjük össze: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor és a citrom héja. Veszünk egy nagyobb lyukú reszelőt, és belereszeljük a margarint eképpen: belemártjuk a lisztes keverékbe és reszelünk, ismét belemártjuk és reszelünk. Ez azért szükséges, mert sokkal lazább lesz a tészta, és szerintem könnyebb is eldolgozni a margarint.
  2. Hozzátesszük a vanília kivonatot, a citromlevet és a tojást. Jól összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe teszük legalább 2 órára. Én egy éjszakára szoktam berakni.
  3. A kakaós mázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük (egy csipet só mehet bele,tuti kemény lesz).
  4. A cukrot és a kakaót összekeverjük, és finoman adagolva beleforgatjuk a habba. Mikor már túl sűrű az állaga, adjunk hozzá sütőrumot. Folytassuk a keverést és az adagolást. Sűrű, de folyós állagú legyen. Ne folyjon szét, de a fakanálból ki tudjon folyni.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Ráhalmozzuk a kakaós mázat. Ha nem jutt minden pogácsára, az nem baj.
  7. Szép világos barnára süssük.
  8. Megvárjuk, míg kihűl, és a baracklekvárral kettesével összeragasztjuk.
  9. Azonnal is fogyasztható, de ha áll legalább egy fél napot, akkor sokkal finomabb és omlósabb a tészta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Szerettem volna non plus ultrát készíteni, de kicsit másként. Így kakaós változatot készítettem. Kicsit időigényes a dolog, ezért tartom nehezebbnek az átlagnál. De szerintem megéri elkészíteni. Nálunk nagy sikert aratott.

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...