Csavart keksz gluténmentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
441
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
1765
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
306
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 748.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 9.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
441
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 96.2 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 649 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2992.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 631 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 775 mg
-
Nátrium 1554 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 836 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 347 mg
-
Retinol - A vitamin: 819 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
1765
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 6.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojássárgája
-
100 g vaj
-
1 csipet só
Elkészítés
- Összekeverjük a lisztet a sütőporral, cukorral, csipet sóval.
- Majd hozzáadjuk a vajat, kézzel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat is, összegyúrjuk.
- Majd hozzáadjuk kis adagokban a tejet is, mígnem jól gyúrható, puha tésztát nem kapunk.
- Közben a sütőt is bekapcsoljuk 180 fokra, és a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
- A puha tésztát gömbölyű alakra gyúrjuk, majd a tésztát mindig felezve, 32 kis golyót készítünk. Ebből mindig egyen dolgozva (én egy nagyobb tepsit felfordítottam, és annak az alján dolgoztam), hosszú csíkot gyurmázunk, majd ezt félbehajtva és egymásra csavarva elkészítjük a kekszeket. Nem kell külön lisztezni, nem ragad. Rátesszük a papírral bélelt tepsibe, és mikor elfogyott a tésztánk, mehetnek is be a sütőbe kb. 20 percre.
- Amikor készen vannak, kivesszük a sütőből, és hagyjuk a tepsin kihűlni. A sütés ideje függ attól is, hogy milyen vastag lett a tészta, esetleg ha kevesebb lett a kész keksz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5297
- Feltöltés dátuma: 2014. február 13.
Ajánló
Nagyon finom, mi főleg reggelire nagyon szeretjük, tejbe, kakaóba mártogatósnak, de tea mellé is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Ezt a receptet már régen ki szerettem volna próbálni, az interneten akadtam rá az eredeti receptre. A hozzávalókat vegyük ki fél órával a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.