r
Nosalty Logó

Kakaós-fahéjas csíkos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni.SZ
Kakaós-fahéjas csíkos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4502 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3036.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    1671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 4502 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Liszt, vaj, porcukor, rum (vagy rumaroma) és só keverékéből tésztát készítünk. A massza egyik felébe kakaót, fahéjat és tejet gyúrunk. Mindkettőt fóliába csomagolva 2 órát hűtjük, vagy a gyorsabb hűtés érdekében a fagyasztóba tesszük 15-20 perce.
  2. Hűtés után mindkét tésztát megfelezzük. Tehát lesz két fehér és két csokis tésztánk.
  3. Csíkos tészta: egy fehér és egy barna tésztából két 15x22 cm-es lapot nyújtunk. Tojásfehérjével bekenjük a fehér tésztát, ráhelyezzük a csokisat, majd hosszában 3 egyenlő részre vágjuk, azaz 3 db 5x22 cm-es tésztánk lesz. Ebből kettőt bekenünk tojásfehérjével. Egymásra helyezzük, végül rátesszük a harmadik tésztát is, amin nincs tojásfehérje. Fóliába csomagoljuk.
  4. Csiga tészta: a kétféle színből egy-egy lapot nyújtunk tetszés szerinti nagyságúra/vékonyságúra. (Én ezt is 15x22 cm-es formára nyújtottam.) A fehér tésztát megkenjük tojásfehérjével, ráhelyezzük a barna tésztát, azt is bekenjük, majd feltekerjük. Fóliába csomagoljuk.
  5. A formákat ismételten 2 órát hűtjük, vagy a gyorsabb hűtés érdekében a fagyasztóba tesszük 15-20 perce.
  6. Hűtés után a tésztákat felszeleteljük (egy forma kb. 1 cm széles), és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Legyen köztük elegendő távolság, mert egy kicsit megnőnek, függetlenül attól, hogy nincs benne sütőpor. (Nekem 20 db forma lett a csíkos téglalapból és 20 db a csigából.)
  7. Előmelegített sütőben tepsiként (nekem 2 tepsibe fért bele) 10-12 percig sütjük. (Gázsütőben lehet hamarabb is elkészülnek. Figyeljünk, nehogy túlsüssük!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8949
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-fahéjas csíkos keksz
Hajni.SZ 10 recept

2002-ben akadtam erre az édes keksz süti receptre, a "Lisa karácsonyi finomságok" különkiadásában. Nagyon megtetszett, és még akkor el is készítettem. A napokban ismét a kezembe került az újság, így ismét az asztalra került ez a finomság. Nagyon jó a tésztája, és az ízvilága számomra tényleg a karácsonyi hangulatot idézi elő...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.