r
Nosalty Logó

Heidesand

Glaser
Heidesand
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

354
Kalória
4.1g
Fehérje
46.8g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
7.5g
Víz
44.8g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
20g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.8 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    562 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 4243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 461 kcal

Elkészítés

  1. A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, tovább melegítjük, míg szépen megbarnul, nálam ez közepes hőmérsékleten kb. 12 percet vett igénybe, majd keverőtálba öntjük, és hagyjuk hűlni.
  2. Az ismét megdermedt vajhoz adjuk a cukrot, sót, és kézi mixerrel krémesre keverjük. Apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet, és sima tésztává dolgozzuk.
  3. Két egyenlő részre osszuk. Az egyik félhez hozzádolgozzuk a kakaót. Mindkét tésztából egy-egy 3 cm átmérőjű rudat formázunk. A két rudat összecsavarjuk, majd egy kb. 4-5 cm átmérőjű rúddá formázzuk, amelyet a barna cukorban megforgatunk, és alufóliába csomagolva kb. 2-3 órára betesszük a hűtőbe.
  4. A rudat kivesszük a fagyasztóból, kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt világosra sütjük. Kivesszük, és hagyjuk hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom, omlós aprósütemény a német konyhából, amelynek az aromáját a barnított vaj adja. Ebből az adagból nekem 70 darab aprósüteményem lett. A tészta melegen nagyon omlós, törékeny, ezért hagyjuk a tepsiben 5-10 percet hűlni, mielőtt kiszednénk. A kakaót elhagyhatjuk, és egyszínűre is süthetjük. Az eredeti recept szerint 250 g cukorra lenne szükség, de nekem 200 g is elegendő volt.

További receptek

Stollenkeksz

A német gyümölcskenyér, a hófödte, marcipánnal töltött stollen születik újjá, mégpedig egy tenyérnyi keksz képében. Impozáns ajándékként vagy az ünnepi süteményes tál ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek