Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga kicsit egészségesebb változatban

Kakaós csiga kicsit egészségesebb változatban
Kakaós csiga kicsit egészségesebb változatban
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a kakaós csigát, de nagyon ritkán eszem, mert a boltban és pékségekben kapható változatok tocsognak a cukorban és mesterséges adalékokban. Ezért elkészítettem a saját, kompromisszumos változatomat. És a legjobb, hogy nem tart sokkal tovább elkészíteni, mint leugrani a boltba egyért. Remélem Nektek is tetszeni fog. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a kiskanál cukrot, a száraz élesztőt és a langyos víz-tej mixet. Egy száraz konyharuhával letakarjuk, és állni hagyjuk, amíg feljön az élesztő (kb. 10 perc).
  2. A tálba tesszük a kókuszolajat és cukorhelyettesítőt, majd kézzel vagy géppel, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. Keleszteni itt nem szükséges, egyből dolgozhatunk a tésztával.
  3. Kb. 20x100 cm-es, fél centi vastagságú téglalappá nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük az előre elkészített töltelékkel.
  4. A rövidebb oldalánál fogva feltekerjük, hogy minél ducibb csigákat kapjunk. Majd az így kapott rudat 8 szeletre vágjuk, és az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. A csigákat kelni hagyjuk, amíg a sütő felmelegszik. 160 fokon sütjük, kb. 20 percet (vagy sütőtől függően, amíg szépen átsül).

A töltelékhez

  1. A kókuszolajat szobahőmérsékleten (vagy 1 perc alatt mikróban) hagyjuk megolvadni.
  2. Hozzákeverjük a cukrozatlan kakaóport, cukorhelyettesítőt és tetszés szerint a fahéjat is.
  3. Rövid időre hűtőbe tesszük, hogy kicsit szilárdabb, kenhető állagot érjünk el.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 887
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivi's Kitchen Life

Mióta szakács: 2014.12.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-fahéjas süti, kakaós csiga édesítővel, házi kakaós csiga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

303
finomliszt 35 dkg
víz 1 dl
tej 1 dl
instant élesztő 1 tasak
cukor 1 teáskanál
kókuszolaj 2 ek
erythritol 2 ek
kókuszolaj 3 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
erythritol 1 ek
fahéj 1 kávéskanál