Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga Eri konyhájából

Kakaós csiga Eri konyhájából
Kakaós csiga Eri konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam imádja a kakaós csigát (kokósbigabigát), így legalább, mikor felébred délután, már ki is sül neki frissen. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Kakaó helyett rakhatunk bele mákot, fahéjat. Úgy is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, a tojássárgákat, a sót és végül a lisztet. Legalább 5 percig dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 2 részre osztjuk. Mindegyiket hosszúkás téglalap alakúra, kb. 2 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a lekvárral, kakaóval és a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd csíkokat vágunk belőle.
  4. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Miután készre sült, kiszedjük és rácson hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 373
elküldve: 2
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós csiga, lekváros csiga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

767
tej 3 dl
cukor 3 ek
élesztő 5 dkg
vaj 2 ek
tojássárgája 3 db
finomliszt 60 dkg
1 kk
sárgabaracklekvár 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek