Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis frittata

Cukkinis frittata
Cukkinis frittata
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű ebéd, amikor időhiányban szenvedünk. Jól csomagolható  a munkahelyre, iskolába vagy piknikezéshez.

Paradicsomsalátával tálaljuk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, és szárazra töröljük. Lereszeljük (azon az oldalon, ahol az almát szoktuk).
  2. Egy mélyebb tálba felütjük a tojásokat, sózzuk, beletesszük a tejfölt, és jól felverjük. Belekeverjük a lereszelt cukkinit.
  3. Egy palacsintasütő méretű serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, majd beleöntjük a cukkinis tojást.
  4. Közepes lángon kb. 10 percig sütjük, félidőben átfordítva, míg szép aranybarna nem lesz.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 238
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Cecil

Mióta szakács: 2015.06.09.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

gluténmentes frittata, fűszeres frittata

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Fri, 2015-07-03 13:01

Elkészítettem, serpenyőben kezdtem, aztán bevágtam a sütőbe alsó-felső variációban. Túl vizes volt a cukkini, nem is mertem próbálkozni a fordítással. Így egész jól bevált. Biztos, hogy fogom többször csinálni. Jó a recept. Pogácsa

Cecil64
Cecil / Cecil64 Fri, 2015-07-03 13:14

Kedves Pogácsa! Köszönöm és örülök, hogy sikerült megoldani! Én mindig kisebb cukkinit használok,erősebb lángon kezdem, majd lentebb veszem! Pár perc után alá nézek és, amikor már látom, hogy picit megbarnult,akkor átfordítom!

Cecil64
Cecil / Cecil64 Wed, 2015-07-01 20:24

Kedves Randika! Nyugodtan süsd sütőben, de ha mégis kipróbálod a serpenyős változatot, figyelj arra, hogy jó meleg legyen amikor beleöntöd, és legyen benne vékonyan zsiradék!
A cukkininek ,pedig most kezdődik a szezonja, akár multikba vagy piacokon olcsón beszerezhető! Jó főzőcskézést! Cecil

Randika
Randika / Randika Wed, 2015-07-01 13:49

Kedves Cecil! nagyon szeretem a cukkinit,csak eléggé hanyagolom,valahogy nem kerülök a közelébe.A recepted egyszerű,csak én már próbáltam ilyen omlett szerűséget készíteni,szépen leleégett a kerámiaserpenyőbe,megfordítani abszolút nem tudtam,így arra gondoltam kisebb tepsibe önteném és sütőben sütném meg.Szerinted milyen eredménye lenne?

273
olívaolaj 2 ek
cukkini 1 kis db
tojás 5 db
tejföl 1 ek
1 csipet