r
Nosalty Logó

Kacsazsíros foszlós perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Kacsazsíros foszlós perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A sós kenethez

Összesen 563 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A sós kenethez

Összesen 2250 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A sós kenethez

Összesen 227 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 563 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8191.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    6633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 2250 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sós kenethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk 1 tk cukorral, belemorzsoljuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet elkeverjük a maradék cukorra, a sóval, az olvasztott kacsazsírral és az élesztős tejjel, tésztát gyúrunk.
  3. Meleg helyen (én kis lángon égő sütő fölött csináltam) duplájára kelesztjük a tésztát.
  4. Miután megkelt, átgyúrjuk a tésztát, majd 16 részre osztjuk. A részekből vékony (1 cm) rudakat sodrunk, ezekből pereceket formázunk.
  5. A pereceket megkenjük tojással, és előmelegített sütőben megsüjtük.
  6. Közben elkészítjük a kenegetőt: a lisztet és a sót annyi vízzel keverjük el, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Mikor megsült a perec, bőségesen megkenjük a kenegetővel, majd 5 percre visszatesszük a kikapcsolt, de még forró sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11898
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.

Ajánló

Ízbolygó apróra vágott medvehagymát is kevert a tésztába, és erősen ajánl mellé egy hideg rozét.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kacsazsíros foszlós perec
Durcsó 161 recept

Már ezer éve szemeztem ezzel az irtó guszta pereccel Ízbolygó blogján. Ő a "Best foszlós perec ever" névvel illette a kacsazsíros remeket, és egy 2009. áprilisi, a 2008-as rozékról szóló posztban osztotta meg az olvasóközönséggel. A mai napot a pénteki vihar után (mely jónéhány barátommal együtt, tisztes pesti fiatalok lévén a Szigeten talált meg, és mivel egy perc alatt bőrig áztunk, "Akkor parti!" - felkiáltással még sokáig roptuk a szakadó esőben...) betegeskedve itthon töltöttem, s esére már rettentően vágytam valami változatosságra. Főztem egy spenótot, és ez a perec is várja hazatérő édesanyámat... :)

Hozzávalók

A tésztához

A sós kenethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.