r
Nosalty Logó

Almás-pudingos rakott kalács

Nagy Szandra
Almás-pudingos rakott kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

454
Kalória
11.1g
Fehérje
55.8g
Szénhidrát
21g
Zsír
85.4g
Víz
189g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
30.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2591.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    279.1 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    427.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 2272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

  1. A kalácsokhoz a tejet megmelegítjük, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a meleg, de nem forró tejjel fellazítjuk. Leöntjük vele az apróbb darabokra vágott kalácsot, picit állni hagyjuk.
  2. Kibélelünk egy sütőformát (tetszőlegeset - lehet akár tortaforma is). Az almát kockákra vágjuk, és pici vajon megpároljuk, ha szeretjük fahéjjal megszórjuk. A diót durvára daráljuk.
  3. Elkészítjük a vaníliakrémet: a tejet elkezdjük melegíteni, a tojást kikeverjük a kétféle cukorral, keményítővel, majd a meleg tejjel fellazítjuk. Visszaöntjük az elegyet a lábosba és besűrítjük, ügyeljünk rá, hogy mindenképp elég ideig főzzük, hogy a keményítő íze ne legyen érezhető. A végén még melegen belekeverjük a vajat. Folpackkal lefedve kicsit lehűtjük.
  4. Rétegezzük a süteményt, alulra a kalács úgy, hogy a forma alját teljesen ellepje, rá a dió, az alma és a tetejére a pudingréteg.
  5. 175 fokon 30-40 percig sütjük, amíg el nem kezd barnulni, pirulni a tetején a pudingréteg.
  6. Kihűtjük, úgy tudjuk szépen szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20

Máglyarakáshoz hasonló sütemény, viszont nálunk senki nem szereti a tojáshabos réteget, ezért változtattam egy kicsit és a család kedvenc almás-pudingos pitéjének a mintájára készítettem ezt az isteni finom, nagyon szaftos, maradékmentő süteményt. Akár a sonkaléből főzött gulyás- vagy bableves után második fogásként, vagy uzsonnára, ebéd utáni desszertnek, vagy akár reggelire egy isteni capuccino - tejes kávé mellé.

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek