Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás sztrapacska 3.

Káposztás sztrapacska 3.
Káposztás sztrapacska 3.
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy szlovák étel. Kislánykoromban nagymamám sokat főzött ilyet, mert mi Észak-Magyarországon laktunk, és a szlovák hatás a konyhákba is begyűrűzött.

hozzávalók / 4 adag

A sztrapacskához

A dinsztelt káposztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és nyersen finomra reszeljük.
  2. Hozzáadagolunk egy-egy kicsi lisztet, és összekeverjük, mert a krumpli hamar barnul, de a liszttel együtt már nem.
  3. Majd hozzákeverünk egy tojást, pici sót, és annyi lisztet, hogy galuskatésztát kapjunk.
  4. Kiszaggatjuk, és kifőzzük sós, (pici olaj a főzővízbe) forró vízben, mint a galuskát.
  5. Tálaláskor előzetesen a megdinsztelt káposztával összeforgatjuk.
  6. A káposzta dinszteléséhez a káposztát káposztagyalun lereszeljük, sózzuk. Kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  7. Kevéske olajat egy nagyobb lábasban felforrósítunk.
  8. A káposztát jól kinyomkodva beletesszük a forró olajba, és barnára pároljuk. Őrölt borssal, esetleg sóval ízesítjük, ha még szükséges. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 078
elküldve: 4
receptkönyvben: 225
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
főzőverseny: sztrapacska, haluska, galuska főzőverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sztrapacska, sztrapacska káposztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balogh tiborné
balogh tiborné Fri, 2011-06-24 22:45

köszi a feltöltést nekem is a nagymamám jut eszembe és milyen fincsi volt ez anno ,,kifogom probálni

662
burgonya 1 kg
tojás 1 db
finomliszt 40 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál
káposzta 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek