r
Nosalty Logó

Káposztás sztrapacska 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Káposztás sztrapacska 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sztrapacskához

A dinsztelt káposztához

Összesen 662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sztrapacskához

A dinsztelt káposztához

Összesen 2650 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sztrapacskához

A dinsztelt káposztához

Összesen 88 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2862.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1785.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    587 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    930 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 2650 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A sztrapacskához

A dinsztelt káposztához

Elkészítés

A sztrapacskához

  1. A burgonyát meghámozzuk, és nyersen finomra reszeljük.
  2. Hozzáadagolunk egy-egy kicsi lisztet, és összekeverjük, mert a krumpli hamar barnul, de a liszttel együtt már nem.
  3. Majd hozzákeverünk egy tojást, pici sót, és annyi lisztet, hogy galuskatésztát kapjunk.
  4. Kiszaggatjuk, éskifőzzüksós, (pici olaj a főzővízbe) forró vízben, mint a galuskát.
  5. Tálaláskor előzetesen a megdinsztelt káposztával összeforgatjuk.
  6. A káposzta dinszteléséhez a káposztát káposztagyalun lereszeljük, sózzuk. Kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  7. Kevéske olajat egy nagyobb lábasban felforrósítunk.
  8. A káposztát jól kinyomkodva beletesszük a forró olajba, és barnára pároljuk. Őröltborssal, esetleg sóval ízesítjük, ha még szükséges.
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21316
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy szlovák étel. Kislánykoromban nagymamám sokat főzött ilyet, mert mi Észak-Magyarországon laktunk, és a szlovák hatás a konyhákba is begyűrűzött.

Hozzávalók

A sztrapacskához

A dinsztelt káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek