Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós krumplis rétes

Sós krumplis rétes
Sós krumplis rétes
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne ismerné a rétest, és ennek is annyi változata van, hogy sosem fogyunk ki belőle! :) Most nemrégen ezt a sós változatot készítettük el - bízom benne másnak is ízleni fog!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt krumplit lereszeljük, félretesszük hűlni. A vajat a tojássárgájával habosra verjük, a reszelt krumplival és tejföllel elkeverjük.
  2. A keményre vert tojásfehérjét is hozzáadjuk a végén, elővesszük a réteslapokat. Egy csomagban körülbelül 10 lap van, ezt elfelezzük.
  3. Megkenjük az olvasztott vajjal a lapokat, majd az utolsóra ráhalmozzuk a krumplis keverékünk felét. Óvatosan feltekerjük, (konyharuhával szokták) beletesszük a tepsibe.
  4. Sütőpapírt lehet tenni a tepsibe, úgy könnyebb majd kivenni.
  5. A másik csomag lapunkkal is így járunk el, ezt is beletesszük a másik réteshengerünk mellé a tepsibe. A maradék vajat egy kis tejföllel összekeverjük, végül megkenjük vele a rétesek tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 26 873
elküldve: 3
receptkönyvben: 221
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

burgonyás-tejfölös rétes, sós tejfölös rétes

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szvetter
szvetter Wed, 2014-01-22 18:15

Önálló étel vagy köret?
Ha köret, mihez?
Ha kapok választ valamikor, előre is most köszönöm!

Kyngu
Kynga / Kyngu Fri, 2014-01-24 18:11

Szia! Mi csak desszertként szoktuk elkészíteni, édes rétesekkel együtt. De nem is tudom mihez illene, nem próbáltam valamiféle ételhez! :)

szvetter
szvetter Fri, 2014-01-24 19:17

Köszi szépen!:)
Azért is kérdeztem, mert ez egy sima krumplipüré és a hercegnő burgonya érdekes keveréke, "ruhába" (rétesbe) öltöztetve.
Asszem, hogy akkor az első elkészülte után döntjük el majd, hogy miként is fogjuk használni.
:))

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2014-02-02 14:43

:) Rendben, rendben! Ha lesz vmi érdekes ötleted, megosztanád?! :) Köszönöm! És jó étvágyat hozzá!

szvetter
szvetter Sun, 2014-02-02 17:04

Természetesen!:))) Nagyon szívesen!:)
Egyelőre azonban még fogalmam sincs!:DDD

pinkerteva
pinkerteva Fri, 2013-12-20 12:09

Kedves finomságokat létrehozó tündérek! Lehetséges lenne, hogy ebben a Hazában egyedül én szeretem a DIÓS-MEGGYES rétest? A meggy alá a tésztára kristálycukorral elkevert darált dióbelet szórok bőségesen és lehetséges kis lángon, lassan sütöm, így a cukor "karamellizálódva" nagyon finom lesz. Sok szakácskönyvem egyikében sem szerepel ez a rétes-töltelék. Pedig finom, ha valaki szereti a diót a meggyel kombinálva.

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2014-01-06 11:38

De bizony!! Nekem szerepel egy extra diós rétes a receptjeim között!! Mivel egyik kedvenc hozzávalóm a dió!!!! Sütijeim között is sok készült ezzel a hozzávalóval, és mind mennyei!! ;) :D

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2014-01-06 11:36

Kedves Ili! Azért nem írtam só mennyiséget, mert ezt mindenkire rábíznám. Nem egyformán szeretjük a sót, így igazából mi is kóstolgatni szoktuk elkészítés közben. Valaki jobban, valaki enyhébben sózza ételeit. Bízom benne azért sikerült finomra elkészíteni ezt a rétest! Üdv. : Kinga

pinkerteva
pinkerteva Fri, 2013-12-20 12:16

Én megkóstolnám a krumplit és enyhén sósra ízesíteném, mert forrón sósabbnak érezzük az ízt.

373
burgonya 20 dkg
vaj 10 dkg
tojás 4 db
tejföl 90 g
réteslap 10 db
vaj 3 dkg