Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juharszirupos-eperkrémes linzer

Juharszirupos-eperkrémes linzer
Juharszirupos-eperkrémes linzer
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most nem lekvárral, hanem frissen készített eperkrémmel és félbevágott eperrel töltöttem meg a linzereket. Aki szereti a linzert, ne hagyja ki az elkészítését!! Nagyon finom!! :-))

hozzávalók / 4 adag

tészta

eperkrém

ajánlat

Lehet több eperből készíteni a krémet, és akkor persze több krém fog bele kerülni!!

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Összegyúrunk minden alapanyagot sima tésztává. A liszteket, a porrá őrölt nádcukrot, vaníliás cukrot, sütőport elkeverjük. Hozzámorzsoljuk a margarint, a zsírt, a tojássárgáját. Juharszirupot is belecsurgatjuk. Sima tésztát gyúrunk.
  2. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 5 mm-re. Kiszaggatjuk. Fele tésztának a közepét kilyukasztjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük. Előmelegített sütőben megsütjük 200 fokon (hamar megsül!).
  3. Minden linzert megkenünk a krémmel. Majd összeragasztjuk. Mindegyik közepébe fél szem epret is rakunk. Jó étvágyat!

eperkrém

  1. Az epret összetörjük villával, de hagyunk közte félbevágott szemeket is. A vaníliás cukrot hozzáöntjük. A juharszirupot is belecsurgatjuk. Lassú tűzre tesszük főni, pár percig. A teáskanál vízben elkeverjük simára a zselatint, és mikor a massza langyosra hűlt, beleöntjük. Jól elkeverjük.
  2. Hagyjuk kihűlni és kissé dermedni, majd felhasználjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 650 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 089
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
694 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

linzer eperkrémmel,eperkrémes linzer,juharszirupos linzer,linzer,

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1299
finomliszt 50 dkg
tönkölybúza liszt 10 dkg
nádcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1.5 csomag
margarin 27 dkg
sertészsír 2 ek
tojássárgája 2 db
juharszirup 2 ek
eper 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
juharszirup 2 ek
zselatin 1.5 teáskanál
víz 1 teáskanál