r
Nosalty Logó

Linzer mackó mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
milli246
Linzer mackó mandulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3676 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2659.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 3676 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 480 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a kakaópor és mandula kivételével jól összedolgozzuk.
  2. A kapott tésztát elfelezzük, és az egyik félhez hozzáadjuk a kakaóport. (Nem feltétlenül kell kakaósnak lennie, tehetünk a tésztába fahéjat vagy akár mézeskalács fűszerkeveréket is.)
  3. A tésztákat hűtőben pihentetjük min. 45 percet.
  4. A lehűlt tésztát kinyújtjuk és formára vágjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe lefektetjük a medvéket, és a hasukra teszünk egy mandulát. Benedvesített kézzel összenyomjuk a két karjukat, hogy úgy tűnjön mintha ölelnék a magvakat.
  5. Sütőben 180°C-on sütjük pár percig (kb. 10) a lényeg, hogy sütés után is fehéres színű legyen a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 112
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
milli246 3 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készül a Lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...