Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis tarja lilahagymás krémsajtban

Tepsis tarja lilahagymás krémsajtban
Tepsis tarja lilahagymás krémsajtban
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt egy kísérletezésem alkalmával sikerült kreálnom. Azóta is imádja mindenki! 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek párolt rizst vagy sült burgonyát javasolok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarjaszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A kiklopfolt szeleteket, lisztbe forgatjuk, és a felesleget lerázzuk.
  3. Serpenyőben olajat forrósítunk, majd a szeletekre kicsi "kérget" sütünk, utána félretesszük.
  4. A lilahagymákat meghámozzuk, majd felaprítjuk.
  5. A krémsajtokat egy kis tálba belenyomjuk, utána mikróhullámú sütőben kicsit megmelegítjük, hogy "folyós" állagú legyen.
  6. A lilahagymát felaprítjuk, és elkeverjük a sajtkrémmel.
  7. Egy tepsibe fektetjük a tarjákat, majd ráöntjük a hagymás krémsajtot, és szépen elsimítjuk. 
  8. Sütőben 200 fokon kb. 30 percig fólia alatt sütjük, majd utána 10 percig fólia nélkül pirítjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 40 903
elküldve: 70
receptkönyvben: 794
elkészítve: 72/85
Facebookon megjelent: -

szakács

kukora

Mióta szakács: 2012.11.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémsajtos tarja, sült tarja lilahagymás burokban, tepsis krémes hús

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyöngye
Gyöngye Fri, 2016-02-12 19:42

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy a tepsibe nem kell valami zsiradékot tenni?

sorna86
sorna86 / sorna86 Sun, 2013-11-24 11:56

Ma elkészült, isteni lett, köszönet a receptért! :) Annyit változtattam, hogy tettem bele énis egy kis főzőtejszínt hogy hígabb legyen, chiliből pedig őröltem is + pár csepp kivonat is került bele, 1 szelet bőven elég volt, pukkadásig vagyunk ígyis :)

Kat
Kat Sat, 2013-10-19 18:44

Holnap ez lesz az ebéd. Alig várom, hogy megkóstoljuk! Köszi az ötletet!

hoxa
hoxa Mon, 2013-07-01 11:43

Fantasztikusan finom étel!! Annyit változtattam, hogy 4 féle krémsajtot kevertem és tettem bele főzőtejszínt. Köszönöm a receptet!

rcskvm
rcskvm Sun, 2013-03-31 11:35

Én szórtam még a tetejére reszelt sajtot és 45 percig sütöttem a fólia alatt, utána ropogósra pirult a teteje, nagyon szuper lett! Köszi! :-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2012-11-30 09:23

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.11.29. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

436
sertéstarja 40 dkg
tömlős krémsajt 30 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
finomliszt 5 dkg
napraforgó olaj 3 ek