Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos kínai kel saláta ahogy Fahéj készíti

Joghurtos kínai kel saláta ahogy Fahéj készíti
Joghurtos kínai kel saláta ahogy Fahéj készíti
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kínai kel nagyon finom, üde ízű, igazi, salátának való zöldség. Télen nagyon jólesik, amikor a szabadföldi zöldségek már elfogytak a piacokról. Egy kis répával és joghurttal megbolondítva könnyű vacsorának is megfelel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kínai kelt laskára vágjuk, a megtisztított répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket egy tálban összeforgatjuk.
  2. A joghurtot megfűszerezzük (elég sósnak kell lennie), és a salátához öntjük. Óvatosan átkeverjük.
  3. Azonnal tálalva a legfinomabb.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 172
elküldve: 5
receptkönyvben: 327
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

vitaminsaláta, répás kínai kel saláta, joghurtos zöldsaláta, kínai kel saláta joghurtos öntettel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2014-10-15 20:52

Kedves Anita!
A kínai kel nem kesernyés és nincs intenzív íze. Talán a kelkáposztához tudnám hasonlítani, de annál "salátásabb", tehát olyan kis lágyabb féle az íze. Olyan kis üde. Remélem, se a kenyérben, se ebben a receptben nem fogsz csalódni. :)
Üdv: Fahéj

frenchbullie
frenchbullie / frenchbullie Fri, 2014-10-17 16:57

Ma "muszáj" mégegyszer írnom Neked!! Megcsináltam vacsorára (mi korán vacsorázunk) ezt a salátát. A lányom, aki menekül a kelkáposzta elől, megkóstolta a kínai keles csodádat:-), aztán repetázott belőle, és azt mondta: "Egyszerűen isteni!"

Köszönöm!
Szép estét, Anita

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2014-10-19 14:27

Ennek nagyon-nagyon örülök! Mindig jó étvágyat hozzá! :)
Szép vasárnapot! Fahéj

frenchbullie
frenchbullie / frenchbullie Thu, 2014-10-16 05:36

Szép reggelt!

Köszönöm a gyors választ, ki is fogom próbálni ezt a salátát, bár csak a magam kedvéért, mert a férjem és a lányom nem igazán salátaevők, sajnos. Joghurtot mindig készítek itthon, - úgy heti öt liter tejből, mert imádjuk -, most kapóra jön majd a dressinghez is.

A kenyér nagyon finom lett, a mai iskolai uzsonnacsomagban is helyet kap! Ugyanis eredetileg pogit is "kellett" volna sütnöm, a gyermek kívánságára, de ahogy megkóstolta a kenyérkét, meggondolta magát, és azt mondta, "Ezt viszem a suliba!" Úgyhogy teljes a siker! Mivel a sajtot is sajttal eszem-táborba tartozom, díszítésként megszórtam a kenyeret némi sk. készített parmezán sajttal, de egyebekben természetesen ragaszkodtam ám a receptedben foglaltakhoz!!!:-)
Üdv! Anita

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2014-10-16 17:59

Kedves Anita!
Örülök, hogy sikert aratott a kenyérreceptem. Az nagyon jó, hogy otthon készítesz tejtermékeket. Biztos sokkal finomabbak a boltinál.
További jó sütés-főzést kívánok, szeretettel: Fahéj

frenchbullie
frenchbullie / frenchbullie Wed, 2014-10-15 16:40

Kedves Éva!

Éppen most kel a nagyon szimpatikus zabpelyhes-krumplis kenyérke, amit a Te recepted alapján készítek. Addig is további recepteket nézegetek. Így láttam meg a kínai kel salátádat. Eddig soha nem ettem kínai kelt, csak a hagyományost, főzeléknek, frankfurti levesnek, rakott ételnek. A fejes káposztát szeretem salátának elkészítve, nyersen. A kínai kel íze, szintén nyersen, mire hasonlít? Elnézést az ostoba kérdésért:-) Kicsit kesernyés, mint a hagyományos kel, vagy friss, édeskés íze van, mint a fejes káposztának? Milyen az állaga, ropogós vagy inkább lazább, "puhább"? Mert a recepted, szokás szerint, nagyon tetszik:-)
Szép napot!
Anita

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2014-10-15 20:55

A válaszom valahogy fentre sikerült. :)
A salátához még talán annyit, hogy ha nem szereted, hogy nagyon tocsog a dresszingben, valamivel kevesebb joghurt is elég hozzá. Ízlés dolga, no meg a kínai kel nagyságától is függ.

133
kínai kel 0.5 db
sárgarépa 3 nagy db
joghurt 450 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
gyömbérpor 1 csipet
curry por 1 csipet
bazsalikom 2 csipet