Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-babapiskótás kocka

Joghurtos-babapiskótás kocka
Joghurtos-babapiskótás kocka
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon hamar elkészül, ezért is szeretem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tetejét gyümölccsel díszítjük.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtokat beleöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.
  2. Amikor kész, teljesen kihűtjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt joghurtos krémmel összekeverjük.
  4. Végül óvatosan hozzákeverjük a gyümölcsöket.
  5. Egy tepsi aljába tesszük a joghurtos krém negyed részét, erre tesszük a babapiskótát és bevonjuk a maradék krémmel.
  6. Legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 541
elküldve: 8
receptkönyvben: 380
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Valentin-nap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

babapiskótás krém, krémes sütemény, gyümölcsös-krémes-habos süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-07-11 16:45

Kedves Csilla!
Ma elkészítettem ezt a sütit. Mivel nincsenek konkrét mennyiségek feltüntetve, ezért a józan paraszti eszemre hagyatkoztam. Szóval 2 pohár 375 gr-os terméket használtam hozzá. Az egyik natúr joghurt volt, a másik pedig kefír. Zselatinból a Szilas márkájú volt itthon, 25 gr-os, azt az egészet beletettem. Elég érdekes volt a helyzet, mert még kihűlés után is teljesen folyós állaga volt. Kicsit kétségbe is estem, hogy ez az életbe nem fog nekem összeállni, de amikor belekevertem a felvert tejszínt, kicsit megnyugodtam, majd a páróra hűtés után aztán maximálisan! Barackot tettem bele, és nagyon-nagyon fincsi lett. Az az igazság, hogy még soha nem csináltam ilyen joghurtos tortát, és ha jól emlékszem enni csak egyszer ettem valamikor jó régen egy cukrászdában, de mint úgy általában a cukrászsütik az sem ízlett túlzottan (kivétel a Gyulán található 100 éves cuki, ami már majdnem 200 éves...). Szóval ennek most nekirugaszkodtam a nagy meleg miatt, és nagyon nem bántam meg, a kislányom azt mondta, hogy ezt nem lehet befejezni, magyarul abbahagyhatatlan. :-) És tényleg. Együltő helyünkben megettük a felét (26-os torta). Úgyhogy nagyon úgy tűnik, hogy erre rá fogunk szokni!
Minden jót, és finomat!
Tímea

820
joghurt 600 g
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 10 dkg
zselatin 10 g
habtejszín 5 dl
erdei gyümölcs mix 50 dkg
babapiskóta 200 g