r
Nosalty Logó

Joghurtban pácolt csirkecomb grillezve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Joghurtban pácolt csirkecomb grillezve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csirkecombhoz

A kolbászkákhoz

Összesen 1244 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csirkecombhoz

A kolbászkákhoz

Összesen 4978 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csirkecombhoz

A kolbászkákhoz

Összesen 197 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1244 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245 g

Zsír

  • Összesen
    424.7 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4716.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2228 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1319.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1072 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 4978 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A kolbászkákhoz

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. Előző nap: A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, hajlatánál bevágjuk. A joghurtba beletesszük a sót, a zúzott fokhagymát és összekeverjük.
  2. Az ízesített joghurttal leöntjük az egész csirkecombokat, 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A sertéshúst még kétszer átdaráljuk. Zúzott fokhagymával és a fűszerekkel alaposan kolbászhússá összedolgozzuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Sütés előtt 1 órával a húsokat kivesszük a hűtőből. A pácból kiemelt csirkecombokat lecsöpögtetjük, és megtörölgetjük.
  5. A kolbászhúsból vizes kézzel kolbászkákat formázunk, és faszénparázs fölött a csirkecombokkal együtt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10598
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 11.

Ajánló

Friss kenyérrel, kovászos uborkával, salátával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok! 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Joghurtban pácolt csirkecomb grillezve
Marcsisef 217 recept

Faszénparázson húst sütni, majd jóízűen befalni az ember legősibb tevékenysége. Ez igazi kőkorszaki menü.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm szépen, nagyon gyönyör?ségesek.:-)) Éva-Anyóca

Marcsisef

Nagyon szívesen. Marcsi

Kornél

Kedves Marcsiséf, Nem írod a grillezés módját, de gondolom, hogy egész csirkecombokról lévén szó közvetett grillezéssel készültek, máskülönben a belseje nyers marad. Nyilván ez nem vonatkozik a kolbászokra, azok megsülnek. A kezd?bb "kollégák" kedvéért szerintem nem árt ezekr?l a technikai jelleg? metódusokról is szót ejteni, nem biztos, hogy számukra is egyértelm?. Üdv.: Kornél

Marcsisef

Kedves Kornél! Amint a képen látod a csirkecomb sütése is közvetlen grillezéssel történik. Hidd el nekem, hogy eddig még nem ettünk félig sült csirkecombokat. Kezd? szakács n?k pedig ne ezzel kísérletezzenek inkább bízzák a párjukra. Készítsenek oda neki pár hideg sört, hagyják hagy bíbelödjenek. Üdv: Marcsi

Kornél

Ennyi. Ett?l független én mindig közvetett grillezést alkalmazok egész comboknál, hozzáteszem én csak a jól átsült csirkét eszem meg. Ugyanúgy kész van 1 óra alatt, mint az otthoni süt?ben. Persze ehhez kell, hogy a grillnek legyen fedele, amit grillezés alatt zárva kell tartani, így mintha kemencében sülne a csirke. Én egészben is szoktam csirkét grillezni, ugyanezzel az eljárással, az is rendkívüli, íze nem összehasonlítható semmivel. További jó grillezést! Üdv.: K.

bumi

Szia ! Egy kereszt kérdés : Mi van akkor ha nincs grillem , hanem nyitott parázs ( t?z ) -nél sütöm rácson? Fóliába tegyem az elején és aztán félid?be bontsam ki ? vagy parázsnál rácson szintén szépen megsülnek ? :-)

Marcsisef

Kedves bumi! Köszönöm az érdekl?désedet, nekünk egy öntött vas, faszenes grill süt? berendezésünk van, én az általad említett lehet?ségeket még nem próbáltam, de a Kornél hozzászólása felkeltette az érdekl?désemet. Kezdésnek a fóliás változatot javaslom, Majd így tapasztalatot szerezve megpróbálkoznék a második lehet?séggel. Természetesen a parázstól távol kezdeném a sütést, szúró próbák után tenném a parázshoz közelebb, hogy ropogós legyen a b?re. A sütési id? függ a combok nagyságától és attól is, hogy "gyári" vagy házi csirkét sütsz-e. Sok sikert kívánok. Marcsi

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A kolbászkákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek