Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtban pácolt csirkecomb grillezve

Joghurtban pácolt csirkecomb grillezve
Joghurtban pácolt csirkecomb grillezve
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Faszénparázson húst sütni, majd jóízűen befalni az ember legősibb tevékenysége. Ez igazi kőkorszaki menü.

hozzávalók / 4 adag

A csirkecombhoz

A kolbászkákhoz

ajánlat

Friss kenyérrel, kovászos uborkával, salátával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap: A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, hajlatánál bevágjuk. A joghurtba beletesszük a sót, a zúzott fokhagymát és összekeverjük.
  2. Az ízesített joghurttal leöntjük az egész csirkecombokat, 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A sertéshúst még kétszer átdaráljuk. Zúzott fokhagymával és a fűszerekkel alaposan kolbászhússá összedolgozzuk, hűtőszekrénybe tesszük. 
  4. Sütés előtt 1 órával a húsokat kivesszük a hűtőből. A pácból kiemelt csirkecombokat lecsöpögtetjük, és megtörölgetjük. 
  5. A kolbászhúsból vizes kézzel kolbászkákat formázunk, és faszénparázs fölött a csirkecombokkal együtt készre sütjük.
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 370
elküldve: 6
receptkönyvben: 274
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

joghurtban pácolt csirkecomb és magyaros kolbászkák grillezve, kolbász grillen, pácolt csirkecomb grillezve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bumi
bumi Sat, 2012-08-11 17:02

Szia !
Egy kereszt kérdés : Mi van akkor ha nincs grillem , hanem nyitott parázs ( tűz ) -nél sütöm rácson? Fóliába tegyem az elején és aztán félidőbe bontsam ki ? vagy parázsnál rácson szintén szépen megsülnek ? :-)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2012-08-12 12:27

Kedves bumi!
Köszönöm az érdeklődésedet, nekünk egy öntött vas, faszenes grill sütő berendezésünk van,
én az általad említett lehetőségeket még nem próbáltam, de a Kornél hozzászólása felkeltette az
érdeklődésemet. Kezdésnek a fóliás változatot javaslom, Majd így tapasztalatot szerezve megpróbálkoznék a második lehetőséggel. Természetesen a parázstól távol kezdeném a sütést,
szúró próbák után tenném a parázshoz közelebb, hogy ropogós legyen a bőre.
A sütési idő függ a combok nagyságától és attól is, hogy "gyári" vagy házi csirkét sütsz-e.
Sok sikert kívánok.
Marcsi

salumeria
Kornél / salumeria Sun, 2012-08-05 14:54

Kedves Marcsiséf,
Nem írod a grillezés módját, de gondolom, hogy egész csirkecombokról lévén szó közvetett grillezéssel készültek, máskülönben a belseje nyers marad. Nyilván ez nem vonatkozik a kolbászokra, azok megsülnek. A kezdőbb "kollégák" kedvéért szerintem nem árt ezekről a technikai jellegű metódusokról is szót ejteni, nem biztos, hogy számukra is egyértelmű.
Üdv.: Kornél

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2012-08-09 20:52

Kedves Kornél!
Amint a képen látod a csirkecomb sütése is közvetlen grillezéssel történik.
Hidd el nekem, hogy eddig még nem ettünk félig sült csirkecombokat.
Kezdő szakács nők pedig ne ezzel kísérletezzenek inkább bízzák a párjukra.
Készítsenek oda neki pár hideg sört, hagyják hagy bíbelödjenek.
Üdv: Marcsi

salumeria
Kornél / salumeria Thu, 2012-08-09 23:09

Ennyi.
Ettől független én mindig közvetett grillezést alkalmazok egész comboknál, hozzáteszem én csak a jól átsült csirkét eszem meg. Ugyanúgy kész van 1 óra alatt, mint az otthoni sütőben. Persze ehhez kell, hogy a grillnek legyen fedele, amit grillezés alatt zárva kell tartani, így mintha kemencében sülne a csirke.
Én egészben is szoktam csirkét grillezni, ugyanezzel az eljárással, az is rendkívüli, íze nem összehasonlítható semmivel.
További jó grillezést!

Üdv.: K.

1244
csirkecomb 4 db
joghurt 5 dl
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
sertéslapocka 50 dkg
sertésdagadó 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek