r
Nosalty Logó

Jogászcsók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Jogászcsók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1392 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5562 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 365 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1392 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5849.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1268 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    2640 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    794.5 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 5562 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 365 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomlisztet összegyúrjuk a mangalicazsírral, az áttört főtt burgonyával, a porcukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal, és a kakaóporral.
  2. A tésztából diónyi golyókat formálunk, melyeket kissé meglapítva bevajazott, liszttel megszórt sütőtepsibe helyezünk. A közepükbe mélyedést nyomunk és a lekvárból 1-1 teáskanállal teszünk bele.
  3. Mandula-vagy mogyoródarabokat szórunk rá.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8280
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 22.

Ajánló

Megjegyzés: A lekvár típusa ízlés szerint variálható. A tetejére szórhatunk dió vagy pisztácia darabkákat is.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jogászcsók
Mártika és Feri 107 recept

Régi magyar édesség a jogászcsók. Teázáshoz, kirándulásra ajánljuk. A csókok, vagyis a puszedlik (régi nevükön, a puszerlik) apró, kerek, édes sütemények. A csókok elkészítése nem kíván nagy sütési előképzettséget, ezért még a kezdő háziasszonyoknak is bátran elkészítésre ajánljuk e süteményeket. Nagy előnye a csókos süteményeknek, hogy sütésük kevés energiát - áramot vagy gázt - kíván, mivel inkább szárítani (150 fokon), mint sütni kell őket, s körülbelül 15 perc alatt elkészülnek.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek