Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán tojáskrémes szendvics

Japán tojáskrémes szendvics
Japán tojáskrémes szendvics
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta nagy Japán-imádóak vagyunk, mielőtt odautaztunk volna, már akkor tudtuk, hogy a sok gasztro kaland közül az egyik (tán a legfontosabb, hiszen mindennapos étkezésünk egyik alapja lesz) eleme az ottani közértekben kapható egg-sandro, azaz tojásos szendvics lesz.

Elmondások alapján ez egy puha, ruganyos kenyérszeletek közé foglalt isteni manna. Mikor végül kint jártunk, megbizonyosodtam róla, hogy ez így is van - és aztán addig kísérleteztem, keresgéltem itthon, míg nem tudtam elég jól reprodukálni az ízeket. Nem 100%-ban olyan, mint ott - de elég jó közelítés.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ajánlott reggelire, ebédre, vacsorára, napközben bármikor - a hat tojásból készült adag szendvicset két ember egy ültő helyében elfogyasztja, annyira finom. Ha japánban jártok, feltétlen próbáljátok ki, a 7/11 boltokban kapható a referencia szendvics! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Miután megvan az összes összetevő, tegyük oda a tojásokat főni. Nagyon fontos, hogy igen jó kemény tojásokra van szükségünk, főzzük őket 15 percen át. Minél élénkebb sárgájú, friss tojást használunk, annál szebb lesz a tojáskrémünk is.
  2. A frissen megfőtt tojásokat tegyük hideg (ha van rá lehetőségünk jeges) vízbe, hogy könnyen meg tudjuk őket pucolni. A megpucolt tojásokat vágjuk ketté, 6 tojássárgáját és 3 tojásfehérjét tegyük egy keverőtálba, 3 tojásfehérjét tegyük félre.
  3. Adjuk a tojásokhoz a majonézt (Kewpie majo használata ajánlott, ez olyan japán majonéz, melynek elkészítéséhez csak a tojások sárgáját használják, nem az egész tojást), a mustárt és a többi összetevőt. Egy villával törjük össze a tojásokat, és keverjük az egész krémet sűrű, de formázható állagúra. A tojásfehérjéket se sajnáljuk, legyen az egész krém állagú.
  4. A félretett 3 tojásfehérjét vágjuk kisebb, 3-5 mm-es darabokra, és adjuk hozzá a krémhez. Ezt már óvatosabban keverjük, hogy a hozzáadott fehérjedarabok egyben maradjanak a krémben.
  5. Kenjük vastagon a puha, tejes kenyérre. Nagyon fontos eleme a szendvicsnek a kenyér, ha van lehetőségünk, süssük azt is otthon, de kiváló hozzá a több helyen is kapható Roberto panficcio. A vastagon megkent kenyérszeletre borítsuk rá a másik szeletet, majd kicsit nyomjuk össze a szendvicset, hogy a krém jól megtapadjon mindkét oldalon, de benn maradjon a szeletek közt, majd átlósan vágjuk ketté a négyszögletes szendvicset.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 037
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

_zso2

Mióta szakács: 2009.08.09.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

japanese egg-sandro

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2020-08-07 02:15

Csak ennyi hozzavalo biztos, hogy nem adja vissza az eredeti izt. Meg van benne egy kulonleges iz, talan torma/vizitorma/retek, amit nagyon nehez beazonositani.

_zso2
_zso2 / _zso2 Fri, 2020-08-07 07:17

Próbáld ki :)
A Japán receptek nem túl bonyolultak, szeretnek egyszerű de nagyszerű recepteket készíteni. Nem tudom, van-e hasonlítási alapod - nekem van, ráadásul autentikus a recept forrása (hiszen Japánban járva kaptam kézhez).

623
toast kenyér 8 szelet
főtt tojás 6 db
majonéz 4 ek
barna cukor 1 teáskanál
mustár 1 teáskanál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint