r
Nosalty Logó

Ízletes husis tészta

NS
Ízletes husis tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

566
Kalória
29.7g
Fehérje
71.4g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
170.2g
Víz
54.8g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1701 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    170.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2933.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    214.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    510.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 1701 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, majd tálba tesszük. Kicsit sózzuk, borsozzuk, öntünk rá fél dl olajat. Belekevejük a paprikakrémet, a szójaszószt. Elkeverjük, majd meghintjük a pirospaprikával.
  2. Közben megfőzzük a tésztát.
  3. Felkockázzuk a hagymát és a paprikát.
  4. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzápréselünk két fokhagymát. Majd ha üveges, hozzáadjuk a paprikát is. Így sütjük egy kicsit, hogy a paprika picit puhuljon. Hozzányomjuk a másik két fokhagymát is.
  5. A csirkemellet hozzáöntjük. Addig főzzük, míg a husi meg nem fő.
  6. Addigra a tészta is kész, leszűrjük, és hozzárakjuk a szószunkhoz. Jól összekeverjük.
  7. Picit pirítunk így még rajt, és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Valami édeskés, kínais tésztát ettem volna, mert már untam a tejszínes, meg paradicsomos tésztákat, de nem volt kedvem bíbelődni nehezebb dologgal. És egyébként sem volt itthon sok minden. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...