Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ízek kavalkádja süti

Ízek kavalkádja süti
Ízek kavalkádja süti
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamilyen gesztenyés sütit akartam sütni, de nem volt itthon tejszín. Volt helyette vaníliás puding, mandulaaroma, és fehér csoki, amelyek jól kiegészítettek egymást. Nagy sikere volt, mindenki más ízt érzett dominánsabbnak a sütiben.  :)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a piskótát: felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, cukrot, lisztet, sütőport és a kakaót. Megsütjük. 
  2. A tejben kikeverjük a pudingot, megfőzzük, amikor levettük elkeverjük benne a cukrot és a mandulaaromát. Közben a vajjal elkeverjük a vaníliás cukrot és a gesztenyemasszát. 
  3. Amikor a pudingos rész kihűlt, összekeverjük a 2 masszát, majd a piskótára kenjük. 
  4. A fehér csokit összeaprítjuk, és a süti tetejére szórjuk. 
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 112
elküldve: 7
receptkönyvben: 225
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

renicsa

Mióta szakács: 2011.08.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés süti, vaníliás süti, fehércsokis süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mamokam0129
Mamokam0129 Wed, 2017-05-24 06:47

Kedves Renicsa!
Finomnak ígérkezik a sütid, de jó lenne tudni a tepsid méretét. Nagyon nem mindegy a kémes sütiknél /is/, hogy milyen vastag lesz a tésztaalap és a krém vastagsága sem. Válaszod előre is köszönöm.

849
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 4 evőkanál
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
sütőpor 1 csomag
cukor 6 ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 0.5 l
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
gesztenyemassza 25 dkg
mandulaaroma 30 ml
margarin 25 dkg
fehér csokoládé 10 dkg