r
Nosalty Logó

Isteni szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Isteni szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Összesen 1441 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Összesen 5757 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Összesen 330 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1441 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    264.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5708.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1421 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2311 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    779.7 g
  • Cukor
    578 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    402 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1907 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1323 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 5757 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet, majd a lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 25-30perc alatt készre sütjük.
  4. Krém elkészítése:
  5. A tejből és lisztből sűrű pépet főzünk a vaníliás cukorral. Hűlni hagyjuk.
  6. A margarint a porcukorral habosra keverünk, elkeverjük a kihűlt péppel.
  7. Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet, és 1-2 ek rumot (ezt lehet ízlés szerint).
  8. Az elkészült krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
  9. Tojáshab elkészítése:
  10. A tojásfehérjéket gőz felett elkezdjük felverni, amikor kezd keményedni, fokozatosan hozzá adagoljuk a porcukrot, majd teljes keményedésig verjük.
  11. Egy kissé kihűlve a krém tetejére kenjük. Végül tortadarával megszórjuk.
  12. Fontos, hogy másnap szeleteljük!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 183981
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édes-szájúaknak ajánlom.

Hozzászólások

loncsi

Kedves Panini! http://www.nosalty.hu/loncsi_szakacs_10471 Nagyon jól néz ki, meg fogom próbálni. Szeretettel loncsi

Törölt felhasználó

Kedves Loncsi! Várom a véleményed. Üdv: Panini

Törölt felhasználó

Szia Panini Erre nekem is megjött az étvágyam. Már be is ütemeztem hétvégére. Szia ariel76

Törölt felhasználó

Kedves ariel76! Remélem ízleni fog! Írd meg, hogy sikerült. Üdv: Panini

Törölt felhasználó

Ez nagyon jol nez ki :) Megsutom :) Csak van egy kis gond... Mar most megennem :)

Törölt felhasználó

Kedves BiGe! Próbáld ki! Tényleg nagyon finom! Férjem kedvence, de az egész család rájárt. Hamar elfogyott. Üdv. Panini

Törölt felhasználó

Szia Panini .... Ez lett a masodik recept a receptkonyvembe :) A kozeljovoben megsutom :)

Törölt felhasználó

Én is szeretném elkészíteni, de van itt egy "fejezet" -A tojásfehérjéket a porcukorral g?z felett keményre keverünk. Na ezt nem értem,mert még nem is csináltam.Megköszönném, ha leírnád,hogy kell ezt csinálni, mikor jó stb.És ha csak egyszer?en felverem a fehérjét a porcukorral?Mi a 2 között a különbség?

Törölt felhasználó

Szia Ildibildi! Egy fazékban teszek fel vizet forrni, majd rakok a tetejére egy lábast, ami éppen beleillik, úgy hogy nem éri el a forrásban lev? vizet. Mivel az a lényeg, hogy a vízg?z felett verjük a tojásfehérjét. Gépi habver?vel elkezdem verni. A víz forrásától számított 5-6 perc biztosan kell neki, de egyébként látni fogod, ha kész van, mert nagyon szép fényes lesz a hab, az állaga pedig olyan, hogy késsel vágni lehetne. Vigyázz, nehogy túlf?zd, mert kezelhetetlen lesz, hamar dermed és rücskös lesz a süti tetején. Ha simán felvered a fehérjét a porcukorral, akkor az nyers marad, és nem tudod szépen szeletelni. Egyébként meg a nyers tojás, akár milyen friss, veszélyes lehet a bacik szempontjából. Remélem tudtam segíteni. Jó sütést kívánok! Panini

Törölt felhasználó

Köszönöm a válaszod, nagyon jó hogy ílyen prcízen leírtad. El fogom készíteni! Jó éjszakát!

Törölt felhasználó

Elkészítettem a sütit a hétvégén ! Nekem nem h?légkeveréses a süt?m ,csak sima gázég?s ,el?melegített süt?be raktam a tésztát és 25 perc után!! közepes lángnál ki kellett vegyem a tésztát meg odaégett volna nagyon (így is le kellett vakarjam az alját :) Összességében ,egy igen édes,mutatós süteményr?l van szó aki szereti az édeset annak ajánlom ! A tészta sütése figyelmet igényel ,ha nem h?légkeveréses a süt?tök. Köszönjük a receptet,üdv.Erika

Andus54

nagyon finom a süti de ha valaki nem tapasztalt akkor bizony oda égeti...én 180-fokon sütöttem kb-20-25 perc...

sztaniszilvi78

Szia megcsináltam ma a sütit nem tudom az normális hogy a tésztája kemény mint a k??

Törölt felhasználó

Egyáltalán nem szabadna keménynek lennie. Amúgy másnap kell szeletelni, talán visszapuhul a krémt?l. Nekem mindig jól szokott sikerülni, úgyhogy nem tudom, mi lehetett a baj.

sztaniszilvi78

Köszi a választ nem tudom lehet hogy sokáig sütöttem.

Törölt felhasználó

Szia! Hát én nem szoktam írogatni - sajnos -, nem az er?sségem. Most kaptam ezt a receptet, de annyira megtetszett, hogy már meg is sütöttem. Már csak a habot kell elkészíteni. A tésztája nagyon szép lett, a krém meg nagyon-nagyon finom - nekem -, kinyaltam a kever?tálat, akár a mosogatógépbe sem tegyem be. :) Nagyon sok köszönet érte!!! Ezután s?r?bben fogok jönni erre az oldalra, az biztos. Mégegyszer hálás köszönetem a finomságért!

Törölt felhasználó

Kedves Lázár Istvánné! Nagyon örülök, hogy sikert aratott a sütim! További jó sütést kívánok. Üdvözlettel: Panini

Törölt felhasználó

Ezt a sütit én is ismerem 1kis változtatással még Anyósomtól tanultam vagy 20éve. A krémbe nem teszek kakaót és rumot sem így is finom .A tésztáját meg ha valakinek macerás elkészíteni sima piskóta is megteszi,annyi a bibi hogy így több tojás kell és még az 5 sárgája meg marad. A habba én bele szoktam facsarni egy kis citrom levet (mag ne menjen bele).Ja és a habot nem csak azért kell g?z felett verni hogy eltartható legyen,hanem azért is mert különben összeesne és lefolyna a sütinkr?l. Üdv mindenkinek!

Törölt felhasználó

Csaladunk kedvence, s el sem lehet rontani :P (aki szereti a habos, kremes feleket, annak tutti tetszenni fog)

Törölt felhasználó

Jah es NAGYON KOSZONOM a receptet!

Lona

Elkészítettem a sütit,jó lett. Viszont a megadott sütési id? túl sok,25-30 perc b?ven elég és a tészta átsül és gyenge marad. Nem szabad,hogy száraz kemény legyen ennek az oka a sokáig való sütés.

Törölt felhasználó

Szia Lona, Javítottam a sütési id?t. Köszi az észrevételt. Üdv. Panini

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek