r
Nosalty Logó

Ispahan krém vagy bonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ispahan krém vagy bonbon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az ispahan krémhez

A mascarpone alapkrémhez

A bonbonhoz

Összesen 1072 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az ispahan krémhez

A mascarpone alapkrémhez

A bonbonhoz

Összesen 2141 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az ispahan krémhez

A mascarpone alapkrémhez

A bonbonhoz

Összesen 227 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1072 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 2141 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

Az ispahan krémhez

A mascarpone alapkrémhez

A bonbonhoz

Elkészítés

Az ispahan krémhez

  1. Pohárkrémhez: Először az Ispahan krémet készítjük el. Feltesszük a málnát, apróra vágott licsit, cukrot és a citrom levét főni közepes lángon. Amikor már kis krátereket fúj, akkor levesszük alatta a lángot, és kb. még 15-20 percig főzzük, amíg lekvár állagú nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a rózsavizet, és ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, alaposan átpasszírozzuk. (Én ezután a magokat kiterítettem egy tányérra, és kiszedegettem a licsi darabokat, visszatettem a lekvárba.) Megvárjuk, amíg kihűl.
  2. Közben elkészítjük a mascarpone alapot. Hozzáadjuk a mascarponéhoz a cukrot és a fahéjat, és alaposan elkeverjük. Amíg nem hűl ki a lekvár, hűtőbe tesszük.
  3. Majd a hideg lekvárt kellő vastagságban a mascarponéra kanalazzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. Bonbon elkészítés: A csokoládé nagy részét gőz fölött felolvasztjuk 40-45 fokra, majd a tűzről levéve temperáljuk (amit én úgy végzek, hogy a maradék csokoládéból reszelek bele, amit folyamatosan elkeverek egészen addig, amíg a csokoládémasszám nem lesz 31-32 fokos). Ezt maghőmérővel tudjuk ellenőrizni.
  5. Ekkor kikenjük a forma belsejét, és hideg helyen hagyjuk megdermedni.
  6. Majd mindegyik formába 3/4 rész Ispahan krémet teszünk, és lefedjük csokoládémasszával. Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük egy éjszakára.
  7. Amennyiben a bonbon lefedésekor túl sűrű lenne a csokoládémasszánk, lazítsuk fel olvasztáskor egy kis kakaóvajjal, mert az Ispahan krém folyékony, s nem fogja elbírni a talpat. De ha kellően folyik a csokoládémasszánk, nem kell bele kakaóvaj.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2699
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Receptkategóriák

Valentin nap Pierre Hermé-vel. Ispahan krém fahéjas mascarponéval és/vagy bonbonként. Boldog Valentin napot! 

Hozzávalók

Az ispahan krémhez

A mascarpone alapkrémhez

A bonbonhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek