Licsi

Leírás

Dél-Kínában több mit ezer éve termesztett trópusi gyümölcs. Neve a kínai nyelvből ered. Ázsián kívül Latin-Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon is termesztik. Vörös, kemény, vékony, érdes héját barázdák borítják. Az ehető, üvegesen fehér vagy vöröses, nagyon bő levű, édeskésen savanyú, zamatos gyümölcshús fényes, fekete vagy sötétbarna kemény, élvezhetetlen magot vesz körül. Az érett termés héja könnyen felszakítható, leválasztása után nyersen fogyasztható a gyümölcs. Fotó: flickr / Evilspoon7

Licsi
66
Kalória
0.8g
Fehérje
16.5g
Szénhidrát
0.4g
Zsír
81.8g
Víz
-
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
15.2g
Cukor

100 g Licsi

fehérjetartalom

0.83 g

zsírtartalom

0.351 g

szénhidráttartalom

16.53 g

víztartalom

81.76 g

gramm licsi?

Top ásványi anyagok

Foszfor

31 mg

Magnézium

10 mg

Kalcium

5 mg

Nátrium

1 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.1 g

C vitamin

71.5 mg

Kolin

7.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.603 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.83 g

Zsír

telített zsírsav

0.099 g

egyszeresen telített zsírsav

0.12 g

többszörösen telített zsírsav

0.132 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

0.31 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

31 mg

Nátrium

1 mg

Cink

0.07 mg

Réz

0.148 mg

Mangán

0.055 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

1.3 g

cukor

15.23 g

víz

81.76 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.011 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.065 mg

Niacin - B3 vitamin

0.603 mg

Folát

14 µg

Kolin

7.1 mg

E vitamin

0.07 mg

K vitamin

0.4 µg

C vitamin

71.5 mg

B6 vitamin

0.1 g

2 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Ezt keverd a savanyú káposztához, hogy sokkal finomabb legyen

A savanyú káposzta nem csak a töltött káposzta lelke lehet: házilag is elkészíthetjük, de boltban is megvehetjük, (lehetőleg hazai termelői változatot válasszunk), és magában, valamint savanyúságként, húsok mellé is fogyaszthatjuk – hőkezelés nélkül legalább a C-vitamin-tartalma is megmarad! Mutatjuk, mivel dobhatod fel, hogy még finomabb legyen.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...