Nosalty Logó

Aszalt szilvás tenger gyümölcsei

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
Aszalt szilvás tenger gyümölcsei
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

Összesen 653 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

Összesen 3267 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

Összesen 455 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 653 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.5 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 3267 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 455 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az aszalt szilvát robotgéppel ledaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a lekvárt, a kekszet, a porcukrot, darált diót, rumot. (A rum el is maradhat, de a szilvalekvárom meglehetősen sűrű volt, muszáj volt "hígítani".)
  3. Ha a massza formázható, desszert formába nyomkodjuk (néhány régi, kiürült bon-bonos doboz belsőt eltettem, ezeket használtam), vagy kis golyókat formálunk belőlük.
  4. A csokit felolvasztjuk gőz felett, majd belemártjuk a bon-bonokat.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1244
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

scarlett69 44 recept

Az ötletet a zserbó golyók adták, de kíváncsi voltam, hogy aszalt szilvával működik-e a dolog?! Igen! Valamint, nekem nincs pénzem drága bon-bon készítő formákra, de erre a célra tökéletesen megfelelt a már kidobásra ítélt bon-bon doboz belső is. Ezzel a desszerttel is a locsolkodókat vártuk!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.