r
Nosalty Logó

Isler 8. - baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Isler 8. - baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 1023 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 5114 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 463 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 1023 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    290.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1824.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1557 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 5114 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 463 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a sót, cukrot, citromhéjat, majd belemorzsoljuk a margarint, és a tojással együtt összegyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagra, és korongokat szaggatunk belőle. Én 7 cm átmérőjű pohárral szaggattam, így jött ki 40 korong.
  3. Sütőpapírra helyezve megsütjük, majd kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk.
  4. A csokit felolvasztjuk az olajjal, jól elkeverjük, és belemártogatjuk az islerek felső felét. Mielőtt megkötne a csoki, szórjuk meg dióval vagy mogyoróval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 69268
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 23.

Ajánló

Szaggathatjuk bármekkorára és bármilyen formára, és tölthetjük egyéb lekvárral, vagy akár nutellával is.

Receptkategóriák

Karácsonyra, húsvétra szoktam készíteni aprósüteménynek. Amellett, hogy finom, előre elkészíthető, és nem foglal helyet a hűtőben.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hmmm... jól néz ki. Kipróbáljuk!

Törölt felhasználó

Köszi Emese, remélem ízleni fog!

Törölt felhasználó

Szia! Tegnap megsütöttem a sütit, annyi lenne az észrevételem, hogy nekem a legjobb akarattal sem jött ki csak 36 db (7 cm-es átmér?vel, ahogy írtad), mindent mértem, és fél cm volt kinyújtva, az ki van zárva, hogy ezzel a mennyiséggel 40 db lesz. A tészta különben nagyon finom lett, a gyerekek nagyon szeretik, többször meg fogom sütni, köszönöm

Törölt felhasználó

Kedves Vali, Örülök, hogy ízlett. Nem tudom miben különbözött kett?nké, de nekem 20 db lett összeragasztva. A kies? részeket is összegyúrtam és újra kinyújtottam. Üdv. Livi

Törölt felhasználó

elkészült :) nagyon finom! nekem csak 12 lett de nagyok :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett, kedves Csokisas! :)

Törölt felhasználó

Szia Klivi! Nagyon jól néz ki a süti! Megfogott engem! Elkészítem!

Törölt felhasználó

Szia Szilvi, Remélem ízlik majd, ha elkészíted! Üdv: Livi

Törölt felhasználó

Szia livi! Igen nagyon finom lett, köszi!

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett! :) Most csináltam els?re, nem volt bonyolult és kinézetre is elmenne egy cukrászdai sütinek és ízre is hibátlan! :) Kicsit kemény még, de dobozban 1-2 nap alatt biztosan megpuhulna, csak az a baj, hogy szerintem el fog fogyni addigra... :S :D Köszi a receptet! :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett!

tarrrka

Nekem sajnos kemény lett a tésztája és nem is puhult meg. Anyukám szerint tejfölt kellett volna beleraknom, attól lesz puha.

Törölt felhasználó

Kedves tarrrka, Még senki sem panaszkodott arra, hogy kemény lett volna, talán kiszárítottad sütéskor. Ez egy eléggé zsíros tészta, nem szabadna keménynek lennie... Sajnálom, hogy neked nem sikerült. Üdv. Livi

Törölt felhasználó

ma sütöttem meg, és sajnos kemény lett, mint a k?. ráadásul alig lett 10-15 darab remélem legközelebb jobban sikerül.

Törölt felhasználó

Ez egy elég zsíros tészta, nem szabadna keménynek lennie, hacsak nem sütötted túl. Talán majd legközelebb...

Törölt felhasználó

Kedves Klivi!!!!!=) Mi kipróbáltuk és nagyon jó lett.Megcsináljuk holnap még egyszer.Nekem a Nutellás változata jobban ízlett, de a baracklekváros is nagyon fincsi!!!!=))) Köszi a receptet.=)))

Törölt felhasználó

Nincs mit, örülök, hogy ízlik. :)

Törölt felhasználó

Kedves Klivi! Olyan kérdésem merült fel, hogy a margarint lehet-e zsírral helyettesíteni? (most az van itthon) van -e tapasztalatod? Köszönöm miel?bbi válaszod: Évi

Törölt felhasználó

Nyugodtan tegyél bele zsírt, attól még omlósabb lesz. Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Kedves Livi! Köszönöm a gyors válaszodat! Én is így sejtettem! Évi

Törölt felhasználó

Még sütöm.....de a tesztel?k azt mondják finom....pedig még a csoki még nincs is a tetején :) Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Remélem, csokival együtt sem változik a tesztel?k véleménye! :)

Törölt felhasználó

Kedves Livi! Köszönöm neked ezt a remek receptet, éppen csak tanulgatok sütni és ezzel az ischlerrel lett eddig a legnagyobb sikerem! A vicces az az, hogy már pár receptet kipróbáltam a nosalty-ról és hát, nem túl nagy sikerrel, sokszor nem ízlettek a családnak. Amikor mondtam, hogy "na, találtam egy szakácsn?t a nosalty-n és érzem, hogy az ? receptjei tényleg szuperek lesznek, ez a n? tuti tud valamit!", akkor csupán bizalmatlan tekintetek kereszttüzében találtam magam. De én lelkes voltam és beigazolódott a megérzésem! A család és az én elismerésem a tiéd!:) Jöv? héten a pilóta keksz receptedet próbálom ki, nagy reményeket f?zök hozzá és már el?re be vagyok sózva!:D Minden szépet és jót, Anikó

Törölt felhasználó

Örülök, hogy a családnak is bejött az isler, remélem ezután sem okozok csalódást. :) Sok sikert és kitartást kívánok a sütéshez, akkor se csüggedj el, ha valami nem sikerül els?re! Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Szia!! Szeretném én is megköszönni, ezt a remek receptet!! Ma annyira édesség hiányom volt, de hiába veszem ezeket a mesterséges nápolyikat, csokitáblákat, az igazi mégis az otthon elkészített sütemény. Nagyon jól sikerült! És külön örülök annak, hogy nagyon mutatós is lett! Gondolom az alapanyagoktól is függ, kinek milyen keménység?re sikeredett a tészta. Nem mindegy a margarin és a tojás... de szerintem még a liszt fajtája sem. A lényeg, hogy csodás kis délután vár a munkából hazaérkez? családra :).

Törölt felhasználó

Örülök, hogy bevált a recept, valóban függ az alapanyagoktól a tészta állaga. Rutinos háziasszonyok érzésre tudják, hogy mit kell még esetleg beletenni, egy kis lisztet, zsiradékot stb... :)

csufsag

Köszönet a receptért. Isteni finom lett! :)

Törölt felhasználó

Kedves Klivi, nagyon jók lettek életem els? islerei,köszi a receptet!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek