Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler 8. - baracklekvárral

Isler 8. - baracklekvárral
Isler 8. - baracklekvárral
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra, húsvétra szoktam készíteni aprósüteménynek. Amellett, hogy finom, előre elkészíthető, és nem foglal helyet a hűtőben.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

ajánlat

Szaggathatjuk bármekkorára és bármilyen formára, és tölthetjük egyéb lekvárral, vagy akár nutellával is.

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A lisztben elkeverjük a sót, cukrot, citromhéjat, majd belemorzsoljuk a margarint, és a tojással együtt összegyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagra, és korongokat szaggatunk belőle. Én 7 cm átmérőjű pohárral szaggattam, így jött ki 40 korong.
  3. Sütőpapírra helyezve megsütjük, majd kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk.
  4. A csokit felolvasztjuk az olajjal, jól elkeverjük, és belemártogatjuk az islerek felső felét. Mielőtt megkötne a csoki, szórjuk meg dióval vagy mogyoróval.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 64 619
elküldve: 40
receptkönyvben: 1 426
elkészítve: 48/81
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos isler, isler dióval

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bunny17n
bunny17n Tue, 2014-12-23 22:57

TÖKÉLETES recept! karácsony előtt egy nappal csináltam,de még az összeragasztás előtt elfogyott a fele... :D Köszönjük :)

libaláb
libaláb Sat, 2014-08-16 18:47

Csatlakoznék a receptet dicsérők hosszú sorához: a tésztát könnyű összeállítani, hamar elkészül, finom, de a legjobb -mivel nem erényünk a türelem- hogy amint rádermedt a csoki, rögtön puha, fogyasztható volt. Mivel még sosem csináltam islert, így elsőre "csak" finom, legközelebb majd szép is lesz, mert most voltak gondjaim a külsejével, de a mostani hibáimból tanulva, a következő adag már vendégek szeme elé is kerülhet :)

Reset
Reset Wed, 2013-08-28 17:59

Tokeletes recept, max. a liszttel kell kicsit jatszani, de az minosegfuggo. Rovid idon belul rengetegszer elkeszitettem es mindig hamar elfogy. Koszonet erte, egyik nagy kedvencem!

pasztorkriszti
pkrisztaaa / pasztorkriszti Fri, 2013-05-31 10:15

Szia,Klivi!

Azt szeretném kérdezni,hogy kb.mennyi ideig kell sütni? Eddig még nem csináltam ilyen sütit,azért kérdezem,nehogy úgy járjak,mint akiknek kemény lett...Köszi előre is a választ!

Kriszta

klivi
klivi / klivi Fri, 2013-05-31 12:00

Szia Kriszta,
Kb. 10 percig, de közben nézzél rá, nehogy kiszáradjon.
Üdv.

Tagica
Tagica Wed, 2012-12-05 05:07

Kedves Klivi,
nagyon finom a süti, ma készítettem el először. Jó a recept. A tésztája is tökéletesen omlós lett. Citrom híján narancshéjat reszeltem bele, de azzal is kiválóan működik. A siker nem maradt el, a gyerekek hazaérve az iskolából azonnal rávetették magukat :) Köszönöm a receptet!

Lel
Lel Mon, 2012-11-12 18:31

Kedves Klivi,

nagyon jók lettek életem első islerei,köszi a receptet!!

Cholia
Cholia Wed, 2012-10-17 14:06

Szia!!

Szeretném én is megköszönni, ezt a remek receptet!! Ma annyira édesség hiányom volt, de hiába veszem ezeket a mesterséges nápolyikat, csokitáblákat, az igazi mégis az otthon elkészített sütemény. Nagyon jól sikerült! És külön örülök annak, hogy nagyon mutatós is lett!

Gondolom az alapanyagoktól is függ, kinek milyen keménységűre sikeredett a tészta. Nem mindegy a margarin és a tojás... de szerintem még a liszt fajtája sem.

A lényeg, hogy csodás kis délután vár a munkából hazaérkező családra :).

klivi
klivi / klivi Sun, 2012-10-21 14:05

Örülök, hogy bevált a recept, valóban függ az alapanyagoktól a tészta állaga. Rutinos háziasszonyok érzésre tudják, hogy mit kell még esetleg beletenni, egy kis lisztet, zsiradékot stb... :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2012-10-12 09:54

Kedves Livi!

Köszönöm neked ezt a remek receptet, éppen csak tanulgatok sütni és ezzel az ischlerrel lett eddig a legnagyobb sikerem! A vicces az az, hogy már pár receptet kipróbáltam a nosalty-ról és hát, nem túl nagy sikerrel, sokszor nem ízlettek a családnak.
Amikor mondtam, hogy "na, találtam egy szakácsnőt a nosalty-n és érzem, hogy az ő receptjei tényleg szuperek lesznek, ez a nő tuti tud valamit!", akkor csupán bizalmatlan tekintetek kereszttüzében találtam magam. De én lelkes voltam és beigazolódott a megérzésem!
A család és az én elismerésem a tiéd!:) Jövő héten a pilóta keksz receptedet próbálom ki, nagy reményeket fűzök hozzá és már előre be vagyok sózva!:D

Minden szépet és jót,
Anikó

klivi
klivi / klivi Fri, 2012-10-12 18:42

Örülök, hogy a családnak is bejött az isler, remélem ezután sem okozok csalódást. :)
Sok sikert és kitartást kívánok a sütéshez, akkor se csüggedj el, ha valami nem sikerül elsőre!
Üdv.
Livi

ZaliZete
ZaliZete Fri, 2012-03-16 19:54

Még sütöm.....de a tesztelők azt mondják finom....pedig még a csoki még nincs is a tetején :)
Köszönöm a receptet!

klivi
klivi / klivi Sat, 2012-03-17 18:56

Remélem, csokival együtt sem változik a tesztelők véleménye! :)

Nagy Évi
Nagy Évi Sat, 2012-03-03 10:32

Kedves Klivi!

Olyan kérdésem merült fel, hogy a margarint lehet-e zsírral helyettesíteni? (most az van itthon) van -e tapasztalatod? Köszönöm mielőbbi válaszod: Évi

klivi
klivi / klivi Sat, 2012-03-03 11:12

Nyugodtan tegyél bele zsírt, attól még omlósabb lesz. Üdv. Livi

Nagy Évi
Nagy Évi Sat, 2012-03-03 11:17

Kedves Livi!
Köszönöm a gyors válaszodat! Én is így sejtettem! Évi

Lola szakács
Lola szakács Sat, 2012-02-11 19:50

Kedves Klivi!!!!!=)

Mi kipróbáltuk és nagyon jó lett.Megcsináljuk holnap még egyszer.Nekem a Nutellás változata jobban ízlett, de a baracklekváros is nagyon fincsi!!!!=)))
Köszi a receptet.=)))

Tomi alias Nagy Levin
Tomi alias Nagy Levin Thu, 2011-11-17 20:07

ma sütöttem meg, és sajnos kemény lett, mint a kő. ráadásul alig lett 10-15 darab
remélem legközelebb jobban sikerül.

klivi
klivi / klivi Fri, 2011-11-18 07:57

Ez egy elég zsíros tészta, nem szabadna keménynek lennie, hacsak nem sütötted túl. Talán majd legközelebb...

tarrrka
tarrrka / tarrrka Wed, 2011-10-19 12:05

Nekem sajnos kemény lett a tésztája és nem is puhult meg. Anyukám szerint tejfölt kellett volna beleraknom, attól lesz puha.

klivi
klivi / klivi Wed, 2011-10-19 18:16

Kedves tarrrka,
Még senki sem panaszkodott arra, hogy kemény lett volna, talán kiszárítottad sütéskor. Ez egy eléggé zsíros tészta, nem szabadna keménynek lennie...
Sajnálom, hogy neked nem sikerült.
Üdv.
Livi

SDetty
SDetty Sun, 2011-10-09 18:47

Nagyon finom lett! :) Most csináltam elsőre, nem volt bonyolult és kinézetre is elmenne egy cukrászdai sütinek és ízre is hibátlan! :) Kicsit kemény még, de dobozban 1-2 nap alatt biztosan megpuhulna, csak az a baj, hogy szerintem el fog fogyni addigra... :S :D Köszi a receptet! :)

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Sun, 2011-04-24 10:51

Szia!
Tegnap megsütöttem a sütit, annyi lenne az észrevételem, hogy nekem a legjobb akarattal sem jött ki csak 36 db (7 cm-es átmérővel, ahogy írtad), mindent mértem, és fél cm volt kinyújtva, az ki van zárva, hogy ezzel a mennyiséggel 40 db lesz. A tészta különben nagyon finom lett, a gyerekek nagyon szeretik, többször meg fogom sütni, köszönöm

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-04-24 14:18

Kedves Vali,
Örülök, hogy ízlett. Nem tudom miben különbözött kettőnké, de nekem 20 db lett összeragasztva. A kieső részeket is összegyúrtam és újra kinyújtottam.
Üdv.
Livi

1023
finomliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
1 csipet
porcukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
sárgabaracklekvár 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
dió 5 dkg