Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír kenyér dagasztás nélkül

Ír kenyér dagasztás nélkül
Ír kenyér dagasztás nélkül
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben sütöttem ezt a kenyeret, nagyon hamar készen van, mivel nem kell dagasztani, keleszteni. Valójában ez ír kenyér. Elfogyott a kenyér, így gyorsan akartam kenyeret varázsolni az asztalra, így ezt választottam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt kapcsoljuk be.
  2. A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az ujjainkkal kavargassuk, míg össze nem áll a tészta. Nem szabad dagasztani!
  3. Papírral kibélelt jénai tálba helyezzük, és és már süthetjük is.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 461
elküldve: 6
receptkönyvben: 156
elkészítve: 16/18
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kefires kenyér, kelesztés nélküli kenyér, dagasztás nélküli kenyér, szódás kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZoltanS
Safi / ZoltanS Sun, 2018-11-25 16:30

Udv,

Mit jelent hogy igeny szerint a kefirbol? Nekem pl csak akkor feszi fel ha gyurom nem csak ujjaimmal kevergetem,
kicsit ragados de formatarto teszta legyen vagy ragadasmentes es formatarto?
A tul sok kefirtol nem sult at legutobb:) es format sem tartott, kevergetessel nem vette fel a 6dlt.
Sutoben kozepre lentre vagy fentre kell rakni?
A sutot elinditom mit takar, elomelegitem vagy csak elinditom es kapasbol berakom a tesztat?

Koszi,
Zoltan

Petikovi
Petikovi Fri, 2014-04-25 09:53

Kedves Helena!
Tegnap elkészítettem, tökéletes lett, bár nem lett olyan szép, mint a tiéd, viszont legközelebb én egy kicsit több sót fogok beletenni, de ez ízlés kérdése. Azt szeretném megkérdezni, miért nem lehet géppel összekeverni, dagasztani?
Üdv.: Petikovi

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2014-04-25 16:42

Kedves Petikovi!
Ezt nem kell kidagasztani,csak éppenhogy összedolgozni, mert szódabikarbónás kenyér. Azonnal süthető.Állítólag nem tenne jót a kenyér állagának. Kidagasztani,csakis az élesztős kenyeret,kalácsot kell.
Üdvözlettel,Helena

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2014-03-17 22:36

Kedves Helena!
Működik a recept teljeskiőrlésű tönköly vagy búzaliszttel is?
Illetve kefír helyett joghurttal?
Nekem most így lenne ideális a szigorú diétám miatt,pont kapóra jönne,ha esetlegesen le lehetne cserélni ezekre az alapanyagokra.
Szép estét!
Üdv:Mercedes

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2014-03-18 18:44

Kedves Mercedes!
Még nem készítettem el,így,de szerintem igen. A joghurt nagyon is megfelel a tejföl helyett,tönkölyliszt szerintem tőbb folyadékot igényel.
Esetleg olvass utánna itt hasonló lisztből készült kenyér recepteket.
Üdvözlettel,Helena

327
finomliszt 45 dkg
cukor 1 teáskanál
1 kávéskanál
szódabikarbóna 1 kávéskanál
kefir 5 dl