r
Nosalty Logó

Illatos zabtallér gazdagon

Villemo
Illatos zabtallér gazdagon
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

538
Kalória
14.6g
Fehérje
83.7g
Szénhidrát
18.3g
Zsír
113.3g
Víz
122.3g
Koleszterin
14.5g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2991 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3508.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    453.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11966 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1737 micro
Összesen 2148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    501 micro
  • β-karotin
    1211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. Keverő tálba tesszük a lisztet és a zabpelyhet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket az olvasztott vajat és a tojásokat.
  2. Lereszeljük a répát és az almát, ezt is hozzárakjuk, beletesszük az édesítőszert, és hozzáreszeljük a narancs héját.
  3. Összegyúrjuk, ha nagyon ragad, tehetünk hozzá még lisztet.
  4. Eléggé masszív, de mégis ragadós masszát kapunk, amiből kis golyókat formázunk, kb. 30-35 db lesz belőle.
  5. Kicsit hagyjuk pihenni, azután a kezünkkel kilapogatjuk korong alakúra, kb. 2-3 mm vastagságúra,
  6. Tepsire rakjuk őket, és megsütjük.
  7. A sütési idő attól is függ, ki milyen ropogósra vagy kissé puhábbra szeretnénk sütni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A boltban kapható zabtallér háziasitott formáját probáltam megalkotni illatosan  gyümölcsösen, úgy érzem, nagyon jól sikerült a kisérlet. :)

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...