r
Nosalty Logó

Húsvéti sárgatúró 2.

pamelie
Húsvéti sárgatúró 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

463
Kalória
34.6g
Fehérje
14.5g
Szénhidrát
25.4g
Zsír
158.7g
Víz
771.6g
Koleszterin
90.9mg
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3238 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 463 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.5 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    5401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9705.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    3101 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2876 mg
  • Nátrium
    3062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    1110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2323 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1191 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    4266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7305 micro
Összesen 3238 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat felütjük, minden hozzávalót beleteszünk, és alaposan összekavarjuk.
  2. A tejet teflonlábasban (ha nem teflon, akkor ki kell zsírozni!) majdnem felforraljuk, mielőtt gyöngyözni kezdene, a tojást lassan adagolva belekavarjuk. Innentől egy pillanatra sem szabad magára hagyni, folyamatosan keverni kell. Pár perc után úgy néz ki, mint egy nagy fazék rántotta, ez nem baj, ilyennek kell lenni. Addig kavarjuk, míg a tej kifehéredik, csak a fehér savó marad.
  3. Tiszta kendőn át leszűrjük, a kendőbe bekötjük, és felakasztjuk csepegni. Ha szeretjük a mazsolát, egy jó maréknyit tegyünk a tojásba, mielőtt beleöntjük a tejbe, isteni íze lesz tőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p

A nyírségben enélkül az étel nélkül elképzelhetetlen a húsvét. Általában szombaton készül, a foszlós házi kaláccsal és a házi sonkával együtt, és addig egyiket sem lehet megkóstolni (fővesztés terhe mellett), amíg másnap reggel a misét meg nem szentelik. Utána viszont (fővesztés terhe mellett) kötelező belőle enni:). Igazi tojástemető, de mivel az év többi napján soha nem kerül elő, így évente egyszer ki lehet bírni.

További receptek

Házi túrórudi

A Túró Rudi, avagy a csokoládémázzal bevont, klasszik túrós rolád igazi hungarikum, és kicsik-nagyok kedvence. Sajnos, mint minden más, ez is egyre drágább az emelkedő árak miatt, de a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...