Nosalty Logó

Húsvéti répasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti répasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 663 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3978 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 267 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    1551 micro
  • β-karotin
    3760 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 663 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    235.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3745.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    768 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1534 micro
  • α-karotin
    9304 micro
  • β-karotin
    22562 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 3978 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    622 micro
  • β-karotin
    1508 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, sóval, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
  2. A répa levét kinyomkodjuk, majd a masszához adjuk a narancshéjjal és narancslével együtt, és jól összedolgozzuk.
  3. Végül beleforgatjuk a sütőporral és szódabikarbónával vegyített lisztet.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 percig (tűpróba) sütjük.
  5. Ha kihűlt, egyenletesen rákenjük a tetejére a mascarpone és cukor keverékéből készült krémet.
  6. A tetejét tetszőlegesen díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 191
  • Össznézettség: 50055
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

A répa és a narancs nagyon jó párosítás, nem véletlenül használják együtt italokhoz is. Ez a tészta még két nap múlva is szaftos marad, nem szárad ki. A gyerekek biztosan szeretni fogják!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon szep a keped, es guszta a sutid! :) Ki fogjuk probalni! :)

Törölt felhasználó

Köszi :)

pirieule

Gyakran megsütöm, de liszt helyett darált mandulát teszek ble, így lisztérzékenyek is megehetik. Ha sok vendéget várok, megsütöm 2 nappal elöre, de a krémet csak frissen a tálalás napján. A kép tényleg nagyon ízléses lett, gratulálok!

guzsvanyne

Kipróbáltam,finom, laktató.

szaboadel

Kedves "klivi"! Köszi a receptet, elmentettem és ki fogom próbálni, nagyon szeretek új ízekkel kísérletezni, már készítettem hasonló sütit, mert kíváncsi voltam, mivel eddig el nem tudtam képzelni sárgarépából készült süteményt. Üdv. további szép napot kívánok: Adél

csorsi

nagyon tetszik ez a süti, és nagyon szeretném megsütni, de meg tudnád nekem mondani, mi az a csomag bourbon? elég amat?r szakács vagyok, úgyhogy nekem ez új :) bocsánat, ha buta a kérdés!

Taju

Szia! Az bourbon vaníliás cukor. Ugyanott találhatod a boltokban, ahol a simát, csak ez kicsit jobb, ízesebb, mert igazi ?rölt vaníliarúd van benne.

Starclassic

Köszönet a receptért,megsütöttem, isteni lett! Évek óta keresem azt a "répássüti" ízt, amit hajdanán gyermekkoromban nagymamámnál éreztem utoljára - aki sajnálatos módon nem tudta már velem megosztani a receptet. Hát ez ha nem is ugyanaz, de nagyon megközelíti! Felturbóztam annyival, hogy a krémbe tettem egy (jó)pár csepp citromlevet - próbáljátok ki így (is) megéri!!!

Törölt felhasználó

Nyami, ez tényleg finom! És tényleg répaíz?. :) Vendégeket vártunk estére és mivel sok répánk volt itthon, amit fel kellett használni, próbát tettem ezzel a sütivel. Mivel férjem családja gluténmentesen étkezik, rizsliszttel csináltam, úgy is fincsi lett. Tetejére pedig egy másik recept citromos-vajas mázát raktam tojásfehérje nélkül. És anyósomnak is nagyon ízlett, pedig ? nem szeret enni. :)

Teo Lucius

koszi a receptet,nagyon fini lett.....kicsit valtoztattam a recepteden,mivel hogy nem volt ithon mascarpone....helyette a tetejere vekony reteg baracklekvar kerult es az egesz sutit marcipannal vontam be.....igen finom egyszeru es konnyu suti,meg egyszer koszi a receptet!

Fagyees

Mekkora tepsihez szól a recept?

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek