r
Nosalty Logó

Húsvéti répasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti répasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    1551 micro
  • β-karotin
    3760 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    235.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3745.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    768 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1534 micro
  • α-karotin
    9304 micro
  • β-karotin
    22562 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 3978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    622 micro
  • β-karotin
    1508 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, sóval, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
  2. A répa levét kinyomkodjuk, majd a masszához adjuk a narancshéjjal és narancslével együtt, és jól összedolgozzuk.
  3. Végül beleforgatjuk a sütőporral és szódabikarbónával vegyített lisztet.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 percig (tűpróba) sütjük.
  5. Ha kihűlt, egyenletesen rákenjük a tetejére a mascarpone és cukor keverékéből készült krémet.
  6. A tetejét tetszőlegesen díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 400
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 59890
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A répa és a narancs nagyon jó párosítás, nem véletlenül használják együtt italokhoz is. Ez a tészta még két nap múlva is szaftos marad, nem szárad ki. A gyerekek biztosan szeretni fogják!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...