r
Nosalty Logó

Húsvéti kalácsok

Miczán Kati
Húsvéti kalácsok
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

706
Kalória
19g
Fehérje
112.7g
Szénhidrát
18.3g
Zsír
31.7g
Víz
243.9g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
15.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 706 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2060.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    451 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 2825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttatjuk, a liszthez adjuk. A maradék cukrot föloldjuk 2 dl tejben, belekeverünk 2 tojássárágát, ezt is a liszthez adjuk az összes többi hozzávalóval. Lágy tésztát gyúrunk további tej hozzáadásával. A zsiradékot mindig a legvégén adjuk hozzá.
  2. 40-60 percet kelesztjük, formázzuk, újra kelesztjük, a maradék tojássárgával megkenjük.
  3. 40-50 percig sütjük (a kisebb darabok hamarabb megsülnek).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hagyománytisztelő vagyok, és tudok fonni kalácsot, ám a kis unokám kedvéért újítottam a formán. Zsírral is készíthető (ez esetben 0.75 ml-t adjunk hozzá, olvasztott formában).

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...