r
Nosalty Logó

Hússal töltött burgonyagombóc tejfölös pörkölt szószban

NS
Hússal töltött burgonyagombóc tejfölös pörkölt szószban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gombóc

Szósz

924
Kalória
48g
Fehérje
131.2g
Szénhidrát
22.2g
Zsír
566.7g
Víz
109.3g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombóc

Szósz

Összesen 924 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombóc

Szósz

Összesen 3691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombóc

Szósz

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2261.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    566.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 924 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    191.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9046.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    2540 mg
  • Nátrium
    5232 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    524.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    2266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 3691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    147 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

Gombóc

  1. A burgonyát héjastul feltesszük főzni. Ha elkészült meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük/mixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, megszórjuk liszttel, annyit adunk hozzá, míg már nem ragad, és nyújtható lesz.
  3. Lisztezett felületen nyújtjuk, és kb. tenyérnyi kockákra vágjuk.
  4. Nagy lábosban felteszünk sós vizet főni.

Szósz

  1. Hagymát pirítunk kis olajon, ha már üveges, sózzuk, paprikát szórunk rá.
  2. Megpirítjuk a darált húst, és az aprított paprikát, paradicsomot (vagy sűrítményt) hozzáadjuk, és a fűszerekkel főni hagyjuk. Jó, ha több leve van, mert ebből készül a szósz.
  3. Mikor elkészül, leszűrjük a levét, a darált húst külön vesszük, és hagyjuk kicsit kihűlni.
  4. Megtöltjük a tésztát a lecsöpögtetett darált hússal, gombócokat formázunk. A forrásban lévő vízben addig főzzük őket, míg a felszínre nem jönnek. Közben óvatosan nem árt megkeverni őket, hogy ne tapadjanak a fazék aljára.
  5. A pörkölt levét tejfölös liszttel behabarjuk, és a kész gombócokra öntjük.
  6. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 8 p

Nagymamám készítette ezt a receptet kiskoromban Karácsonykor... nos, bár kissé macerás, de annyira mennyei, hogy felelevenítettem a receptet... :)

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...