Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hússal töltött burgonyagombóc tejfölös pörkölt szószban

Hússal töltött burgonyagombóc tejfölös pörkölt szószban
Hússal töltött burgonyagombóc tejfölös pörkölt szószban
33 perc / előkészület: 25 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám készítette ezt a receptet kiskoromban Karácsonykor... nos, bár kissé macerás, de annyira mennyei, hogy felelevenítettem a receptet... :)

hozzávalók / 4 adag

Gombóc

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombóc előkészítése

  1. A burgonyát héjastul feltesszük főzni. Ha elkészült meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük/mixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, megszórjuk liszttel, annyit adunk hozzá, míg már nem ragad, és nyújtható lesz.
  3. Lisztezett felületen nyújtjuk, és kb. tenyérnyi kockákra vágjuk.
  4. Nagy lábosban felteszünk sós vizet főni.

Szósz készítése

  1. Hagymát pirítunk kis olajon, ha már üveges, sózzuk, paprikát szórunk rá.
  2. Megpirítjuk a darált húst, és az aprított paprikát, paradicsomot (vagy sűrítményt) hozzáadjuk, és a fűszerekkel főni hagyjuk. Jó, ha több leve van, mert ebből készül a szósz.
  3. Mikor elkészül, leszűrjük a levét, a darált húst külön vesszük, és hagyjuk kicsit kihűlni.
  4. Megtöltjük a tésztát a lecsöpögtetett darált hússal, gombócokat formázunk. A forrásban lévő vízben addig főzzük őket, míg a felszínre nem jönnek. Közben óvatosan nem árt megkeverni őket, hogy ne tapadjanak a fazék aljára.
  5. A pörkölt levét tejfölös liszttel behabarjuk, és a kész gombócokra öntjük.
  6. Jó étvágyat! :)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 22 281
elküldve: 9
receptkönyvben: 352
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

sophiehuber

Mióta szakács: 2012.10.15.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos krumpligombóc tejfölös szószban, töltött gombóc paprikás tejfölös szószban, húsos krumpligombóc szószban

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Tue, 2014-09-23 11:06

Köszönöm a receptet. Tegnap megcsináltam, fantasztikus lett. Sose csináltam még szilvásgombócot, mert senki nem szereti (rajtam kívűl) az ilyen jellegű tésztát. De ennek a gombócnak nem bírtam ellenállni. A férjem nagyon bezabált, én se maradtam éhes.:-)) Többször fogom készíteni.

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Wed, 2014-01-08 13:35

Édesanyám egyik kedvence volt, Ő már nincs sajnos, én pedig ritkán készítem el, de most újra kedvet kaptam. Köszönöm az emlékek felelevenítését.

Omnipot
Omnipot Sat, 2013-12-14 18:13

Ez a gombóc! Gyermekkorom íze. Évekig a nagymamámnál ebédeltem iskola után, rossz evő voltam, de ha ritkán ezt főzte, akkor nem álltam meg négy gombóc alatt . Mennyei! Sokszor morogtam is magamban, hogy miért nem készíti gyakrabban, de felnőtt fejjel elnézve a receptet, megértem. De ha egyszer nekiállok, akkor biztosan megéri!

sophiehuber
sophiehuber / sophiehuber Mon, 2013-12-16 16:30

Mélyen egyetértek, nekem is ez volt mindig a "mmm, mennyei" élmény- a mai napig össze van kapcsolódva benne az ünnep, a gyerekkor, és hogy isteni finom :) Hát, tény, hogy fél délutános program... de megéri :) Filmmaraton, egy pohárka bor, és hajrá! :)

922
burgonya 1.5 kg
finomliszt 35 dkg
2 kávéskanál
darált sertéshús 60 dkg
paradicsom 2 közepes db
paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
római kömény 1 csipet
fokhagyma 3 gerezd
bors 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
víz 5 dl
tejföl 5 ek
finomliszt 3 evőkanál