r
Nosalty Logó

Húsos-zöldséges pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsos-zöldséges pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húshoz

A feltéthez

Összesen 623 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húshoz

A feltéthez

Összesen 2495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húshoz

A feltéthez

Összesen 141 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    1031 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    2308 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 623 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4990.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    835 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    4123 micro
  • β-crypt
    959 micro
  • Likopin
    9234 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 2495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    522 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, majd kinyújtjuk, kibéleljük a pitesütő formánkat.
  2. A felkockázott vöröshagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd a hozzáadott húst is fehéredésig pirítjuk.
  3. Felöntjük vízzel, puhára főzzük, a végén elkeverjük benne a paradicsomsűrítményt (vagy paprikát).
  4. Míg a hús fő, felszeleteljük a zöldségeket.
  5. Miután a tésztát megtöltöttük a hússal, felhelyezzük a zöldségeket, majd alufóliával lefedjük.
  6. Ha megsült, megszórjuk a tetejét sajttal, visszatesszük éppen csak annyi időre, hogy a sajt megolvadjon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9389
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 06.

Ajánló

A képen ugyan körettel tálaltam (a férjem egyik mexikói barátja meglepett vele bennünket és még aznap frissen akartuk elfogyasztani), de szerintem köret nélkül is laktató, bőséges.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam egy pitesütőt, amit nagyon ki szerettem volna próbálni. Ez lett az eredmény.

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...