r
Nosalty Logó

Húsos tészta karamellizált hagymával

Pogácsa
Húsos tészta karamellizált hagymával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1012
Kalória
61.5g
Fehérje
88g
Szénhidrát
45.9g
Zsír
470.6g
Víz
228.5g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
18g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1012 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2783.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    470.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1012 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5567.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    2513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    941.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1693 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 2024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát félbe, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk. Egy kevés vajon és olíván nagyon lassan, időnként kevergetve karamellizáljuk. (Közben remekül lehetett rámolni.)
  2. A darált húst kevés olíván erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, babérlevelet, oregánót, elmorzsolt leveskockát, kevés vizet. Lefedjük, a lángot kicsire vesszük. Időnként megkavarjuk, és ellenőrizzük, hogy nem párolgott-e el a nedvesség alóla, ha kell, pótoljuk.
  3. Amikor a hús már gyakorlatilag puha, hozzáadjuk a felkockázott kápiát. Végül összekeverjük a karamellizált hagymával és a tejföllel.
  4. Közben előírás szerint megfőzzük a tésztát, leszűrjük, elterítjük egy sütőtálban. Rákanalazzuk a húsos ragut, megszórjuk egy kis reszelt sajttal. Csak annyi időre dugjuk be az előmelegített sütőbe, amíg kicsit megolvad a sajt a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Téliesítés közben is kell ebédet főzni, leginkább csak abból, ami még maradt a hűtőben. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek