r
Nosalty Logó

Húsos rakott tészta Pankotától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Indigo
Húsos rakott tészta Pankotától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1006 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4019 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1006 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6287.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    473 mg
  • Kálcium
    1224 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    2885 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1302 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    856 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 4019 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    662 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával, rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a kakukkfűvel, elkeverjük benne a sűrített paradicsomot, és fedő alatt pároljuk. (Ha kevés a leve, apránként pótolható)
  2. Ha kész, 2 ek tejfölt adunk hozzá, és kiforraljuk.
  3. Kifőzzük a száraztésztát sós vízben, leszűrjük.
  4. Egy sütőtál aljára kevés olajat öntünk, és beletesszük a tészta felét. Ráöntjük a tejfölös pörköltet, és rátesszük a tészta másik felét. A tojásokat felverjük, és ráöntjük a tésztára, és a maradék tejfölt is rásimítjuk.
  5. Megszórjuk a lereszelt sajttal, és sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 299
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 24079
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Ajánló

Csemegeuborka vagy fejes saláta illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az alapreceptet egy régi szakácskönyvben találtam, évekkel ezelőtt. Azóta kicsit a saját ízlésünkre formáztam. Ízletes, egyszerű és laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Kedvezményes ebéd- és vacsoramenük várnak ezekben az éttermekben

Ugyan a jelenlegi helyzetben mind a vendéglátósok, mind a vendégek igen szorult helyzetben vannak, ez nem jelenti, hogy teljesen megáll az élet. Idén is elindult az Országos Étterem Hét, amelynek keretében több mint 100 étterem kínál fix árú, háromfogásos vacsorákat és ebédeket a vendégeknek. A kedvezményes ajánlatok mellett természetesen marad a magas minőség, a különleges alapanyagok használata és a finom fogások biztosítása is.

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.