Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hús buggyantott tojással

Hús buggyantott tojással
Hús buggyantott tojással
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon gombám, és már épp ideje volt elhasználni. Mivel nem akartam gombás húst, és mi szeretjük a sült húsokat, hát kitaláltam ezt.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon gyorsan elkészül, ebédre vagy vacsorára nagyon jó főétel.
Nagyon finom volt, én sült burgonyát kínáltam hozzá, de bármi mással fogyasztható, mindenki ízlése szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst egy kicsit (óvatosan) kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és a húsokat hirtelen mindkét oldalán aranybarnára sütjük (kérget kapjanak).
  2. Kiszedjük egy kiolajozott hőálló tálba a húsokat, és betesszük az előmelegített sütőbe sülni (5-10 percet, amíg a tojások elkészülnek).
  3. A visszamaradt olajon megdinszteljük a hagymát és a gombát (csak annyira hogy ne essen nagyon össze). 
  4. A buggyantott tojásoknak lábosban vizet forralunk, egy kevés ecetet löttyintünk bele, és sózzuk. Amikor már felforrt a víz, a tojásokat óvatosan (úgy, hogy a sárgája maradjon egyben) egyesével egy evőkanállal vagy leveses kanállal a vízbe tesszük. Mérsékeljük a hőt a lábos alatt, és óvatosan a kanállal pár másodpercig a vízben tartjuk, majd a vízbe csúsztatjuk a tojást. 4-5 percig főzzük gyöngyöző vízben.
  5. A sütőből kivesszük a húst. Minden darab húsra rákanalazunk egyforma mennyiségben a hagymás-gombás keverékből.
  6. Erre rátesszük a buggyantott tojást, és lefedjük a sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és a grillfokozaton a sajtot rápirítjuk (kb. 5 perc).

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 271
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egyben sült hús tojással, gombás-tojásos bundás hús, rakott hús buggyantott tojással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

339
sertés rövidkaraj 60 dkg
csiperkegomba 250 g
vöröshagyma 1 nagy fej
tojás 6 db
lapkasajt 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
ecet 1 teáskanál