r
Nosalty Logó

Francia krémes főzött krémből

NS
Francia krémes főzött krémből
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

664
Kalória
13g
Fehérje
70.9g
Szénhidrát
36.3g
Zsír
79g
Víz
212.5g
Koleszterin
566.7mg
Élelmi rost
53.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 7965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 664 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    435.6 g
  • Telített zsírsav
    248 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6318.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2360 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    2073 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    850.4 g
  • Cukor
    638 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    947.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    548 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1975 micro
Összesen 7965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. Keresztben kettévágjuk a leveles tésztát, kinyújtjuk őket amennyire csak lehet anekül, hogy elszakadnának, lehetőleg téglalap alakúra és egyformára a kettőt.
  2. Sűrűn megszúrkáljuk villával, és kb. 200 fokon egyenként 10 percig sütjük őket.
  3. 1 l tejet felforralunk 2,5 dl cukorral és a vaníliarúddal. Kikaparjuk, és bele is dobjuk az egészet. Lassú tűzön felforraljuk, közben kézi (nem elektromos) habverővel folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen.
  4. A fehérjét 1 dl cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját is habosra keverjük 2,5 dl cukorral, beletesszük a 2,5 dl tejet, a réteslisztet, és csomómentesre keverjük.
  5. A felforralt vaníliás tejbe beletesszük a zselatint, amit egy kevés tejjel előtte kikeverünk (lehet a lábosból vagy pluszban használni egy kicsit), aztán beleöntjük a tojássárgás masszát is. Folyamatosan kevergetjük pár percig, míg puffog néhányat.
  6. Kihalásszuk a vaníliarudat. Lenyaljuk. A krémbe óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét is, ezzel maximum egyet rottyanjon, aztán ráterítjük az egyik tésztára. A lábast a fakanállal, majd az ujjunkkal is alaposan töröljük ki. Férjünket, gyerekünket, kutyánkat se felejtsük el megkínálni.
  7. Mikor kihűlt, rákenjük a kb. 2 ek porcukorral és habfixalóval felvert tejszínhabot. A másik tésztát felkockázzuk, és egyenként tesszük a tejszín tetejére. Ezután meghintjük az egészet porcukorral.
  8. A tetejére kerülhet instant kávéból készített máz, de szerintem már így is épp elég édes.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 43x29

Nagyon kedves baratnőm, Manyika receptje, aki több mint 40 éve Kanadában él, de olyan magyar ételeket főz, süt, hogy bármelyik magyarországi étteremnek becsületére válna. Mikor készítjük ezt a remek desszertet, nem árt, ha van egy segítő kéz a közelben, mondjuk egy vállalkozó kedvű férj, aki serényen kevergeti a tejet, miközben mi a tojások különböző részeivel babrálunk. Nagyon nagy adag lesz belőle, úgyhogy érdemes rá sok vendéget hívni, vagy vinni a szomszédnak belőle, ne csak mi hízzunk...

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek